Dragon Ball Stories

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

Post autor: Gokufanpl »

Na razie jest zwykła RMowa muzyka w Title bo og na razie nie ruszałem :P
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Dziwne , ja zawsze zmieniam tlo i muzyke z title od razu (nie koniecznie na inna niz z RPG Makera)

Jakby co oto title ktory by pasowal do twojej gry

Obrazek

BTW oto kolejna rzecz do historii Vegetto:

Po walce z Freeza , Cooler i Sauzaa przybywaja zeby zniszczyc go , po ich pokonaniu wraca do swoich czasow

Charsety postaci : Strona NoS
Faceset postaci : Pytaj sie mnie na PW i zobacz na forum o sprite'ach z LSW co ci dalem
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Piasd
Oozaru

Post autor: Piasd »

co z projektem?
Awatar użytkownika
filip_3521
SSJ 2

Post autor: filip_3521 »

co z tym projektem? Ruszył coś, czy już nigdy go nikt nie dokończy:P Zresztą tak jest z prawie wszystkimi projektami, ktoś się napala robi robi i robi, a potem go to nudzi i rzuca projekt ;]
http://pl.youtube.com/watch?v=VBxNh78hYDs
My Friend - Sasuke
Teledysk o Naruto i Sasuke :)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Hmmm pewnie KKRT jest zajety projektem i nie przychodzi tutaj jeszcze? Mam nadzieje ze da cos nowego jak wroci

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

filip_3521 - wypraszam sobie :P nie rzuciłem projektu :P po prostu jestem leń :P i zapomniałem tu przychodzić XD

Co do projektu nowość!
Pewnie myślicie że to będą tylko historie what if? Otóż nie! Cche zrobić rozbudowane menu w którym będzie m.in coś jak Bonusy czy Inne :) I zamierzam tam też robić kontynuacje "porzuconych gier" na różne Nintenda :) Oto jeden z nich: kontynuacja Trzeciej części karcianki DB, będzie nosić nazwę: "Dragon Ball Z: Cell Games". N ie wiem ile będzie obejmować, muszę znalesć jakiegoś spritera któy by mi zrobił face i monstery zdo innych form cella :) Jak na razie zrobiłem tylko rozmówkę, jest to ostania mapa z z NESowej trójki (przez wielu najbardziej znienawidzona :D)
Obrazek
Oczywiście muzyka zripowana z NESa :) Teraz muszę tylko zriopwać Chipset i zrobić identyczną mapę... o zgrozo xDDD

Ah systemu karciankowego nie będize, bo to trochę trudne ;P Jednak będę się starał wsyzstko maksymalnie upodobnić :P Zresztą tak bywa że np. kolejne części gier się różnią :)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Hmmmmmmm to bardzo przypomina moja baze na txy

BTW jak to zrobiles? Czuje fotomontarz

I co ci chodzi z twarzami chodzi ci o twarze ala pegazus?

Ogolem to fajnie wyglada , PIERWSZA gra w stylu pegazusa z RPG Makera

Mam nadzieje ze to nie jakis zart

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

Nie to nie żaden żart :) A face Cella tak ala Pegazus. Jak to zrobiłem? Emulator- Print Screen- Paint :D Picture to potęga w RPG Makerze :) No, wiem że to pierwsza pegazusowa w histori, dlatego mam nadzieję że uatrakcyjni Dragon Ball Stories :)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Gokufanpl pisze:A face Cella tak ala Pegazus.
To idz w dzial o Tenkaichi Budokai (oto link http://ssjpower.net/forum/viewtopic.php?t=20 ) na pegazusa wpisz kod na rozne formy Komorczaka i masz , nic prostszego

Sciagalem pare spritow z gier DB pegazusa (jak i muzyk) do swojego mugena , wiec znam sie na tym

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

Ale która to gra? W DBZ3 niema Budokaia a tej takiej dziwnej o nazwie "dbz-barc" nie wiem co robić :/ W ogóle móglbyś mi zrobis screena z tymi formami? :)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ta to ta , i potrzebujesz emulatora nnesterJ bo ta gra obsluguje takie niby karty (wiec szansa ze ta gra bedzie u nas na pegazusie wynosi 000000000000000000000000000000000000000000%) i wybrac barcoder lub cos tam , potem wpisujesz kod u karina i masz. (po druga (i chyba pierwsza) forme zobacz na www.gamefaq.com)

BTW bedzie tez remake DBZ Kyuu Shuu Saiyajin i DBZ Gekishin Freeza? To najlepsze gry na pegazusa

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

Myślałem o remakach :) Może... najpierw zrobię ta kontynuację :)
Ah i dzięki poszukam emu. P.S: Zrobiłem efektowny początek, napis "Nintendo" Loading a potem title :) Wygląda to jak ładowanie z Famicom Disk System :DD
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

BTW jak beda wygladac charsety? Takze z tej gry czy znesowane/zfamicowane wersje charstow NoS?
Ah systemu karciankowego nie będzie, bo to trochę trudne
No , fajnie chociaz by bylo gdyby ktos tak zrobil kiedys

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gokufanpl
SSJ

NESowe :) Jak NES to NES :)
Co do karcianek - aż taki zaawansowany to nie jestem ;pp

P.S: Nie wie ktoś jaki program móglby mi zrobić filmik z projektu? :) chcialbym pokazać to ładowanie :)
P.S2: Mam już BH faceset PErfect Cella ale nie znam kodu dla Cella 2... jest tam u cibie Cell (LVL2) ale ot jest zwykły... nie znasz kodu na niego?
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Gokufanpl pisze:P.S2: Mam już BH faceset Perfect Cella ale nie znam kodu dla Cella 2... jest tam u ciebie Cell (LVL2) ale to jest zwykły... nie znasz kodu na niego?
1. www.gamefaq.com
2.To Komorczak (1 forma) na 2 poziomie (jest ich 4 chyba , a kazda postac ma inny atak wtedy) , czy myslisz ze bym dal formy jako poziomy????

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ