Budokai 3

Tematy od dłuższego czasu zamknięte. Jeżeli czegoś szukasz, być może tutaj to znajdziesz :)
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Budokai 3

Post autor: MeTeO* »

Nie dawno kupiłem tą grę i mam jeszcze kilka pytań.

1.Otóż nie wiem jak odkryć Goku ssj4 albo Vegete SSJ 4.
2. Wygrałem 2 razy z Coolerem na Namek i i tak go nie odkryłem
3. Kupiłem w sklepie Freezera 100 % (umięśniony) i nie moge korzystac z tej energii

To by chyba było na tyle, jak mi sie coś przypomni to napisze :D
Pozdrawiam MeTeO* :cool:
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Unlockable: Characters

* Broly, Goku (SS4), Gogeta, Gogeta (SS4), and Omega Shenron(With Goku): Before looking for Vegeta for the Vegito Fusion in the Buu saga, look for Hercule right near where Buu absorbed Gohan, then a little SW of the red dot you should find Tien, he is unconscious, then just south of him you’ll find Supreme Kai. He will say he feels a larger force then Majin Buu. Go Fuse and fight Buu. During the final fight instead of fighting Kid Buu, Vegeta will say to go find the larger power and defeat it. Beat Broly to get his capsule. After Goten and Trunks will challenge you to a Fusion fight at the world tournament arena as Gotenks Vs. Gogeta. Instead of fighting him, look for ??? to the NE of the world tournament on one of the small islands. There you should get Goku's SS4 capsule. From there head to West city near the bridge. Talk to Bulma about the Dragon radar. After, head to the world tournament and take on Gotenks. After defeating him you get Gogeta’s Capsule and Omega Shenron will show up. Head to Central City. There you will fuse with SS4 Vegeta and get the SS4 Gogeta capsule. Defeat Omega as SS4 Gogeta to get his capsule. You just got 5 of the hardest unlockables in the game on your second time through with Goku

# Cooler: After beating Frieza, look under him for SS Vegeta. Beat him and Vegeta will tell you about him. Go to Cooler's red mark and beat him.

Tu masz jak ich odblokować i jeszcze 3 inne postacie. :] Vegeta, Goku, Gogeta SS4, Shenron i Broly mogą wydawać się trudni do odblokowania, ale jak już weźmiesz się za to, to zobaczysz, że jest łatwo. Nie chciało mi się tłumaczyć na polski, bo nie mam teraz czasu na posiadówkę przed kompem. Jakbyś miał jeszcze jakiś problem, wejdź tu. Mam nadzieję, że nie masz kłopotów z angielskim. ;)
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Spróbuje to przetłumaczyc, ale bedzie ciężko.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Zaraz , nie pisalem ci przypadkiem jak odryc niektore postacie na PW?
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dyakou
SSJ 3

Post autor: Dyakou »

Budokai 3 jest grą na tym poziomie banalną, że znając jedynie fabułę i niektóre wydarzenia, poziomy z db, po jednej żałosnej opcji STORY MODE, powinieneś sam domyśleć się jak odkryć każdą postać. Ewentualnie byłby probelmy z vegetą i goku ssj4
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Shenron
Kurde gdyby to BYL prawdziwy Shenron a nie Ii Shinron to chetnie bym go odblokowal

Co Do Vegety SSJ4 to nie przypominam sobie jak go odblokowac

z KKRTem SSJ4 jest latwiej

KKRT SSJ4 Przed polaczeniem sie w Vegetto polec do Kibitoshina , on ci powie o straszniejszej mocy od Bu Bu potem po walce z Super Bu Bu lec na wyspe a bedziesz SSJ4! Potem lec walczyc z Brolim , potem lec do Bulmy , da ci specjalny Radar , pokonaj Gotronka a potem Ii Shinron sie pojawi.

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

BH Daimaouji pisze:Zaraz , nie pisalem ci przypadkiem jak odryc niektore postacie na PW?
Pisałeś, ale nie wszystko.

BH na jaką wyspe mam lecieć ?
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Post autor: pp3088 »

Koło Kame House, tam jest taki archipelag kilku małych wysp.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Aha, tam jeszcze nie sprawdzałem.
Mam nadzieje ze sie nie mylisz pp, bo KKRT SSJ4 bardzo mi sie przyda.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Hmmmm wczoraj gralem Vegeta i tak chyba sie odblokowuje Vegete SSJ4

1.przed scaleniem sie w Wega lec do "gory muskolow" i porozmawiaj z Kibitoshinem , powie ci....wiesz co
2.Po walce z Super Buu lec po swiecie przed walka z Brolim (czyli zwiedzaj kazdy teren)
3.Po walce z Brolim Vegeta poczuje ze jest wielka moc , wiec lec gdzies na dol do Bulmy ona ci powie ze KKRT odkryl nowy poziom SSJ , potem lec do miasta gdzie mieszka Bulma , wtedy da ci SSJ4

Potem jest dobra wiadomosc dla fanow Vegety , jak pokonacie KKRT , to ten przyzna ze rzeczywiscie Vegeta jest numerem 1! :roll:

Mozliwe ze przed walka z Super Buu bedziesz musial walczyc z Piccolo jrem jako Majin Vegeta , ale nie jestem pewien
3. Kupiłem w sklepie Freezera 100 % (umięśniony) i nie moge korzystac z tej energii
Nie rozumiem o co tu chodzi , czy chodzi ci oto , ze nie mozesz sie przemienic w te forme?
Mam nadzieje ze sie nie mylisz pp, bo KKRT SSJ4 bardzo mi sie przyda.
Nie , pisze prawde

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Dokładnie, nie wiem jak sie zmienic w tą forme freezy.
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Najpierw musisz mieć kapsułki wszystkich poprzednich transformacji, czyli 2 formy, 3 formy, final form i na końcu wtedy jest ta 100% power... Tylko musisz mieć wszystkie w użyciu, że dojść do ostatniej transformacji...

A co do Goku SSJ4, to ma on tyle technik, że nie spiesz się z szukaniem SSJ4 na sam początek, bo mam dla Ciebie lepszą propozycję... Na samym początku szukaj radaru do upadłego i potem smoczych kul...
2 są na Ziemi w Saiyan sadze
2 na Nameck
1 w Cell Sadze
2 w Buu Sadze

A po przejściu Dragon Universe jako Goku, jeśli zbierzesz wszystkie kule, to automatycznie wezwiesz boskiego smoka i masz do wyboru spośród 3 dostępnych życzeń, jedno do spełnienia. Najlepiej wybierz "breakthrough" i wtedy jak będziesz od początku przechodził przy pomocy Goku DU, to nie musisz się męczyć i wstawiać mu wszystkich kapsułek i się zastanawiać, które mu dać, a które nie (bo ma ich więcej łącznie, niż okienek na nie), tylko wstawiasz "breakthrough" i ona Ci daje kompletnie wszystkie techniki i transformacje, jakie postać posiada. Ogólnie, kapsułka "breakthrough" jest dobra dla takich postaci jak Goku czy Vegeta, ale dla takich jak Kid Gohan jej nie polecam, ponieważ dzieciak ma tam raptem 3 techniki, a "breakthrough" każdej postaci zapełnia wszystkie okienka na kapsułki...

Co do odkrywania SSJ4 za pierwszym razem jak przechodzisz DU, jest to niemożliwe. Masz tą opcję dopiero jak przechodzisz DU drugim razem.

Przetłumaczyłem Ci tekst, teraz już sobie musisz poradzić.

Przed szukaniem Vegety do fuzji w Vegito, poszukaj Mr. Satana niedaleko miejsca, w którym Buu absorbował Gohana. Potem, nieco na południowy-zachód od czerwonej kropki na mapie, powinieneś znaleźć Tien’a, a potem leciutko na południe od niego znajdziesz Kaoshin’a. Powie, że czuje energię większą od Majin Buu. Teraz leć do czerwonej kropki i walcz z Buu. Gdy już będzie miało dojść do finałowej walki z Buu, Vegeta powie żebyś udał się w poszukiwaniu tej większej mocy i się z nią rozprawił. Pojawi się teraz na mapie czerwona kropka- leć tam. Pokonaj Broly’ego i dostaniesz jego kapsułkę. Po walce, znajdziesz list, w którym Gotenks wyzywa Cię na pojedynek, ale nie leć jeszcze na niego (miejsce zaznaczone jest czerwoną kropką, to arena BT). Zamiast walczyć z Gotenksem, najpierw szukaj „???” na północny wschód od World Tournament, na którejś z małych wysepek, o kórych wspominali PP i Bartuś. Tam znajdziesz kapsułkę Goku SSJ4. Teraz leć do West City, by porozmawiać z Bulmą na temat radaru. Teraz możesz już lecieć na pojedynek z Gotenks’em. Jeśli go wygrasz, dostaniesz kapsułkę Gogety i wtedy będziesz miał możliwość walki z Omega Shenronem. Udaj się do Central City, aby scalić się z Vegetą SSJ4 i leć na walkę z Omega Shenronem. Pokonaj Shenrona, żeby otrzymać jego kapsułkę. (Uważaj, to najtrudniejsza walka w grze… Nie radzę tego przechodzić na Z3, dopóki nie nabierzesz znacznej wprawy). Gotowe! Właśnie odblokowałeś 5 najtrudniejszych postaci.
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Dragon Fist pisze:breakthrough" i ona Ci daje kompletnie wszystkie techniki i transformacje, jakie postać posiada
Oczywiście oprócz fuzji :)
Dragon Fist pisze:dzieciak ma tam raptem 3 techniki
Ma raptem, aż dwie: Unlock Potential oraz Masenko :razz:
Dragon Fist pisze: Pokonaj Shenrona, żeby otrzymać jego kapsułkę. (Uważaj, to najtrudniejsza walka w grze… Nie radzę tego przechodzić na Z3, dopóki nie nabierzesz znacznej wprawy).
Oj cienias z niego jest. Jak masz wyczucie w tych final-atakach to schodzi szybko. Ewntualnie spam BigBangkamehameha. No i nie sądzę, aby już miał Z3.

Kapsułki z Freezer znajdziesz na Namek latając Goku. Można tam także wychaczyć specjalną kapsułke-"Freeza Spaceship". Zajmuje bodajże 4 miejsca, a daje to, ze jak umrzesz Freezerem to nadlatuje jego statek. Konsekwenecją tego jest walka jako Freezer Cyborg. Taką opcję ma także Cooler. Dostaniesz go jak polecisz w lewy dolny róg po walce z Freezerem forma 4. Znajdziesz tam Vegetę i wymienice uprzejmości. Następnie lecisz na środek.

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

(arena BT)
Tak dla przypomnienia Tomek kun

TB - Turniej sztuk walk
BT - Europejska/amerykanska wersja "Sparking!"

NIGDY nie mylcie tych znaczen

Takie male info , przed walka z Brolim , Coolerem , Freeza i innymi trasformujacymi sie wrogami , daj w kapsulach "Yakona" walka bedzie latwiejsza
Zajmuje bodajże 4 miejsca, a daje to, ze jak umrzesz Freezerem to nadlatuje jego statek. Konsekwenecją tego jest walka jako Freezer Cyborg.
Ta zajmuje to 4 pola , ale nie mozna wtedy jako on uzyc "kuli smierci" , w przeciwienstwie do B2

E czy ktos umiera jak oddycha?

Jak wiem , jedyne postacie co umieraja to Jamsza (Kiedy Saibamen wchodzi na niego , co jest bardzo dobre gdy nim trenujesz w DA) i Saibamen , reszta tylko "umiera" po tym jak przegrasz w jakims modzie (Story mode , TB , Dragon Arena)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:Ta zajmuje to 4 pola , ale nie mozna wtedy jako on uzyc "kuli smierci" , w przeciwienstwie do B2

E czy ktos umiera jak oddycha?

Jak wiem , jedyne postacie co umieraja to Jamsza (Kiedy Saibamen wchodzi na niego , co jest bardzo dobre gdy nim trenujesz w DA) i Saibamen , reszta tylko "umiera" po tym jak przegrasz w jakims modzie (Story mode , TB , Dragon Arena)
Oj wiadomo, że chodziło o koniec energii :wink:

Zablokowany