Transformacje Sajan moja teoria

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Astarot
SSJ 5

Transformacje Sajan moja teoria

Post autor: Astarot »

Po dluzszych zastanowieniach wymyslilem nowa teorie zwiazana z transami Sajan...Moim zdaniem, kazdy z Sajan moze rozwijac sie pod wzgledem transow na cztery sposoby...Kazdy ze sposobow jest bardzo dobry. Mysle, ze jezeli wojownicy z DB, bardziej skoncentrowali sie pod wybranym kierunkiem, to napwno, doszliby do dalszych transow. Tymi kierunkami sa: SSJ, SSJ2, SSJ3 i byc moze jakies dalsze, o ktorych nic nie bylo w anime; SSJ, USSJ pierwsza faza, USSJ druga faza i LSSJ czyli finalowa forma Broliego; kolejny kierunek to Oozaru, Golden Oozaru (chodz do przejscia z poprzedniego w ten stan nie trzeba sie zbytnio starac jak np. w SSJ2, tylko trzeba osiagnac odpowiedni poziom mocy) i SSJ4 i byc moze dalej; I na koniec z poziomu normalnego do Mistic. Wyklucza to teorie, ze USSJ jest przejsciowym transem od SSJ do SSJ2. Jak juz powyzej pisalem, napewno kazdy z tych kierunkow moznaby bardziej rozwinac o kolejne transy...Co o tym sadzicie?? :razz:

[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 5:05 pm ]
Do kazdego z tych kierunkow trzeba inaczej sie skoncentrowac wiec dlatego to napisalem...Np. do pierwszego kierunku poprzez zlosc, do tych USSJ trzeba wpasc w zlosc i cala moc ladowac w miesnie, do trzeciego wystarcza zdolnosci Sajan i uczucia jakie okazuja, a do ostatniego wystarczy koncentracja mistrza, ktory daje trans...

[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 5:06 pm ]
Milej lektury xDD

[ Dodano: Sro Maj 23, 2007 4:13 pm ]
Hehe wiec wszyscy sie z nia zgadzaja...Super ;D Nawet BH. Jestem pod wrazeniem xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Post autor: Tapion »

Ciekawa teoria , ale w przechodzeniu na wyszszy poziom SSJ moglby pomoc takze fale Bultz (ktore stworzyla Bulma aby pomoc przejsc Vegecie na SSJ 4 )
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Post autor: MeTeO* »

Całkiem mozliwe...
Jak na to wpadłeś ? :D
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Tymi kierunkami sa: SSJ, SSJ2, SSJ3 i byc moze jakies dalsze, o ktorych nic nie bylo w anime
Poza SSJ4 nie ma wiecej poziomow

Ale ta tez sie zgadzam z teoria Astarota

Na podstawie twojej teorii transformacje ida tak
Normal -> Oozaru
Normal -> SSJ1 -> "USSJ1" -> "USSJ2"
Normal -> SSJ1 -> DSSJ (tylko Broli)
Normal -> SSJ1-SSJ3
Normal -> "Mystic" (tylko Gohan i ci ktorzy trenowali u Rou Dai Kaioushina)
Normal -> Gold Oozaru -> SSJ4 lub Normal -> SSJ4 (Jesli poznalo juz sie SSJ4) albo Normal -> Oozaru -> Gold Oozaru -> SSJ4 (Jak u Vegety)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

MeTeO*kSg* pisze:Całkiem mozliwe...
Jak na to wpadłeś ? :D
Wystarczyło oglądnąć serie DBGT :wink:

Jeśli Vegecie się udało to czemu innym miałoby nie :?: :!: :mrgreen:
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Oglądałem GT, ale nigdy sie nad tym nie zastanawiałem.
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Ja się z tą teorią nie zgadzam. Dlaczego?
Ponieważ żadna z tych dróg nie wyklucza pozostałych. Co to za problem, żeby osiągnąć SSJ, USSJ1, USSJ2, SSJ2, SSJ3, SSJ4 i ponad to przejść przez przemianę w Oozaru i Golden Oozaru?

Do tego, każdy wojownik mógłby uzyskać "przydomek" Mystic, gdyby przeszedł przez trening Rou Dai Kaioshina...

Tylko LSSJ pozostaje nietknięte, ponieważ może być tylko jeden. ;]

Np. Mystic Gohan, mógł w dalszym ciągu korzystać ze swoich mocy SSJ i SSJ2, przecież się transformuje w GT. W ogóle w tym temacie nie dyskutowałbym na temat "mysticów", ponieważ nie ma to związku z transformacjami Saiyan, może te moce uzyskać każdy wojownik, który ma jakieś ukryte umiejętności i moce.

USSJ1 i USSJ2 niekoniecznie musi być fazą przejściową między SSJ, a SSJ2- w końcu nie każdy przez te transformacje przechodził... Ale wszyscy się chyba zgodzą, że poziomy mocy tych dwóch transformacji mieszczą się między SSJ a SSJ2?

W razie gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, zastrzeżenia, lub cokolwiek innego- chętnie odpowiem.
Awatar użytkownika
Tapion
SSJ 4

Dragon Fist pisze:W razie gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, zastrzeżenia, lub cokolwiek innego- chętnie odpowiem.
A co z falami Bultz :?:
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Ciekawa teoria Astarot, jak przeczytam 100 razy to moze zrozumiem ;p. Tylko, ze
Astarot pisze:Do kazdego z tych kierunkow trzeba inaczej sie skoncentrowac wiec dlatego to napisalem...Np. do pierwszego kierunku poprzez zlosc, do tych USSJ trzeba wpasc w zlosc i cala moc ladowac w miesnie, do trzeciego wystarcza zdolnosci Sajan i uczucia jakie okazuja, a do ostatniego wystarczy koncentracja mistrza, ktory daje trans...
Moim zdaniem do kazdej transformacji jest potrzebna zlosc. Po prostu aby osiagnoac kolejny poziom trzeba byc silniejszym (osiagnac pewien poziom mocy) i wczesniej opanowac poprzedni poziom :cool: Czyli np. aby osiagnac SSJ2 trzeba osiagnac SSJ ale byc znacznie silniejszym niz gdy osiagalo sie SSJ i oczywiscie uwolnic duza dawke mocy przy pomocy zlosci... CHoc tu tez mam dylemat.... KKRT osiagnol SSJ2 i SSJ3 po prostu trenujac.. Ale nie bylo pokazane gdy pierwszy raz osiagal te poziomy wiec wlasciwie nie wiadomo czy zlosc mu pomogla. W konuc KKRT byl aniolkiem (po uderzeniu)... :cool:
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Pitti pisze:Moim zdaniem do kazdej transformacji jest potrzebna zlosc.
No zgadzam sie , wszak to Sajanowie , nie jacys stroze prawa

Zamiana w SSJ4 nie polega na wyzwoleniu uczuc tylko na kontrolowaniu swojej mocy jako Oozaru/Gold Oozaru (innymi slowy , na posiadaniu kontroli nda ta forma czyli mowieniu a nie byciu "zwyczajna" wielka malpa)
W koncu KKRT byl aniolkiem
Czy anioly przeklinaja? :roll:
Ostatnio zmieniony czw lip 19, 2007 1:57 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 2 razy.

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
krova
SSJ 5

Post autor: krova »

W SSJ4 nie potrzebna jest zlosc. I nie trzeba miec SSJ3 zeby transformowac w SSJ4 (Vegeta) :)
Obrazek

-Jest jakaś miara szczęścia?
-Tak, promile.

Obrazek
Awatar użytkownika
MeTeO*
Xenomorph

Nie trzeba sie chyba nawet transformowac w ssj2, gdy uzyje sie fali Bultz to wtedy nie ma to znaczenia.
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Tapion pisze:
Dragon Fist pisze:W razie gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, zastrzeżenia, lub cokolwiek innego- chętnie odpowiem.
A co z falami Bultz :?:
Fale Bultz to po prostu wspomaganie, prawda? Na każdego zadziałają dodając mu energii...

Odnośnie SSJ4 o którym rozprawiacie- potrzeba po prostu zapanować nad swoim umysłem w stanie Oozaru.
Ostatnio zmieniony czw lip 19, 2007 2:04 pm przez Dragon Fist, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Jednak ten ciota Baby na cos sie przydal , gdyby nie ten dupek Bulmy by nigdy nie wpadla na pomysl zeby stworzyc urzadzenie ktore imituje fale bultz (?)

BTW Vegeta umie tez power ball , ale bez ogona by sie nie udala mu sie przemiana w Oozaru

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Zgdadzam sie z Dragonem, żadna opcja nie wyklucza drugie.

Ponadto wymyśliłem, że Forma USSJ jest formą dodatkową, która nie koniecznie musi byc przejsciem mieczy SSJ, a SSJ2. Forma USSJ = Ultra <(zapamiętać) Super Saiyan oznacza, że ta transformacja może być o wiele silniejsza niż była pokazana w anime.
USSJ może być również "przejściówką" miedzy SSJ2 a SSJ3 co może zwiększyć siłe, lub..... ową forme można doskonalić przechodząc w kolejne poziomy.
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
ODPOWIEDZ