Niektóre strony umożliwiają dostęp do odcinków po resjestracji i zdobyciu określonej liczby punktów. Po kilku miesiącach zdobywasz je i wtedy okazuje się, że odcinki umieszczone są na Megauploadzie. A co to oznacza?
Po 1. Odcinki można ściągać za darmo tylko wcześnie rano lub po 23:00.
Po 2. Można ściągnąć jeden odcinek na jakieś 8 godzin, czyli praktycznie ściągniesz jeden, góra dwa odcinki w ciągu doby.
Po 3. Istnieje limit na ilość użytkowników z danego kraju - to na szczęście można obejść, instalując MegauploadToolbar.
Po 4. Trzeba czekać kilkadziesiąt sekund aż będzie można ściągnąć plik i - jeśli dobrze pamiętam - trzeba przepisywać kod z obrazka.
Po 5. Pliki ściągają się bardzo wolno.
Moim zdaniem to niezbyt ciekawe.
Istnieje na szczęście strona, której tutaj zrobię darmową reklamę:
http://dbz-media.nl
Znajdują się tam wszystkie odcinki DB, DBZ, DBGT, Filmy Kinowe ( z wyjątkiem Hongkońskiego Live Movie ) i Specjalne. W doskonałej jakości i jednocześnie niewielkim rozmiarze, dzięki wspaniałym właściwościom kompresji RMVB (filmy zajmują ok. 35 MB, a można je śmiało oglądać na pełnym ekranie ;] ). Potrzebny jest tylko Real Player.
Odcinki są w wersji USA - wprawdzie niestety mocno ocenzurowanej, ale mimo to znacznie lepszej niż polskiej. Bardzo miło jest słyszeć te angielskie dialogi zamiast polskiego tłumaczenia:
-"Zginiesz!"
-"Nie, to Ty zginiesz!"
-"A właśnie, że Ty!"
itp...
Jedynymi wadami jest wpsomniana już przeze mnie cenzura (nawet nie ma śmierci brata Dendiego) i podkład muzyczny, który może przyprawiać o ból głowy - pod tym względem zdecydowanie lepsza jest wersjaj apońska. Przegrywa ona jednak z amerykańską tym, że angielskiego słowa jesteśmy w stanie zrozumieć (no...przynajmniej ja prawie wszystko rozumiem, wy też powinniście większość chwytać ;] ), a na pewno lepiej niż teksty japonskie. Poza tym słyszałem odgłosy japońskie i amerykańskie w filme DBZ #01, więc mogłem je sobie porównać - zdecydowanie lepsze były ameykańskie (BTW: W japońskiej wersji Goku, Gohan i Goten mają ten sam, kobiecy głos). Oczywiście tylko w mojej subiektywnej opinii - zdaję sobie sprawę z tego, że każdy może woleć co innego

Mi wersja USA, mimo swoich wad, bardzo przypadła do gustu.
Odcinki umieszczone są na RapidShare - też trzeba czekać kilkadziesiąt sekund i przepisywać transfer z obrazka. Transfer też nie jest najlepszy, ale niegorszy niż na MegaUpload. Ogromną zaletą jest to, że na MegaUpload możesz ściągać jeden odcinek dziennie, a na RapidShare jeden na godzinę. Nie ma też limitu na kraj.
(Właściwie to odcinki są zamieszczone zarówno na RapidShare, jak i na MegaUpload - do wyboru).
Teraz już wiecie skąd ściągać odcinki. Wcale nie trzeba babrać się w Torrentach czy P2P. Nie ma sensu, żebym te odcinki wgrywał na SSJ Power. Jedyne co bym zyskał, to sztucznie napompowane statysyki, a na tym mi aż tak bardzo nie zależy ;]
Polecam wam http://dbz-media.nl , bo sam teraz z niej ściągam odcinki