Transformacjie. Waszym zdaniem...

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Ktora z wymienionych transformacji saiyan, waszym zdaniem wniosla najwiecej do DB

SSJ4
1
9%
Golden Oozaru
0
Brak głosów
SSJ3
0
Brak głosów
SSJ2
2
18%
USSJ
0
Brak głosów
SSJ
6
55%
Fals Super Saiya-jin
0
Brak głosów
Oozaru
2
18%

Liczba głosów: 11

Astarot
SSJ 5

Transformacjie. Waszym zdaniem...

Post autor: Astarot »

Wiec tak...Waszym zdaniem, ktora ktora transformacjia w calym Dragon Ballu przydala sie wojownikom Z najbardziej i najwiecej wniosla. Mam na mysli transformacjie saiyan. Moim zdaniem jest to transformacja SSJ. Moze nie jest to najlepsza ze wszystkich poziomow, ale mysle, ze wniosla najwiecej. Jakie waszym zdaniem transy wniosly najwiecej do DB? Jezeli mozecie, opiszcie swoj wybor. Wprowadzam ankiete, w ktorej umieszcze wszystkie transy, ktore osiagneli wojownicy Z. Umiescilem takze jeden poziom saiyan zwany Fals Super Saiya-jin czyli poprostu falszywy super wojownik. Goku osiagnal go w walce z Lordem Slugiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

Post autor: Barni »

Moim zdaniem SSJ... bo od tego się wszystko zaczęło xD
Obrazek

.
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Każdy coś wniósł:
SSJ4 - dzięki niemu pokonali Baby'ego, Super 17 i Smoki
Golden Oozaru - to samo
SSJ3 - gdyby nie ta przemiana Buu od razu by zabił Goku
SSJ2 - Cell by wszystko rozwalił
USSJ - Goku nie zdecydowałby się na trening w postaci SSJ z Gohanem. Jego syn wtedy nie miałby na tyle dużo mocy by pokonać Cella
SSJ - Grezer by zabił Goku
Fals Super Saiya-jin - nie oglądałem filmu 4
Oozaru - Vegeta by zabił wojowników Z

Głos na SSJ. Ponieważ jest to pierwsza przemiana w całym DB (z tych ważniejszych). Przy okazji to dzięki niej umarł Frezer, King Cold, C-19.

Gdzie LSSJ?
Obrazek
Astarot
SSJ 5

Qrde zapomnialem o poziomie mistic... ;/ Jezeli uwazacie, ze on sie najbardziej przydal w DB to poprostu to napiszcie. Jeszcze raz sry... ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

A nie da rady edytować 1 postu? I ankiety? Bo na niektórych forach się da, na niektórych nie^^
Obrazek

.
Astarot
SSJ 5

Co do edytowania to niestety sie nie da...
Nie ma LSSJ dlatego, ze chodzilo mi o transy wojownikow Z...
bobercik nie wiem o co ci chodzi z tym USSJ, przeciez Goku przemienil sie w USSJ tylko raz i nie trenowal w tej formie z Gohanem. Moim zdaniem USSJ nic nie wniosl do DB.
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Astarot - A USSJ2 tez nie ma! Mod/admin musi dodac te opcje

Ja glosuje na Oozaru bo to pierwszy poziom w DB sajana jaki widzimy , wszak lubie SSJ1 , SSJ2 i SSJ4 , ale wraz z pojawieniem sie SSJ1 powstaja nowe poziomy i robi sie nonsens

BTW 1/2 SSJ tez mi sie podoba ale nic nie wziosl (no poza tym ze byl poziomem pomiedzy normalnym a SSJ)

USSJ1 tez jest fajny ale USSJ2 juz nie (jesli poziomy USSJ roznia sie masa miesni to wiem czemu Vegeta nie pokazal USSJ2 a mogl)
Nie ma LSSJ dlatego, ze chodzilo mi o transy wojownikow Z...
Oozaru tez byl uzywany TYLKO przez Gohana (wszak KKRT nie byl wojownikiem Z w DB) wiec tez nie powinien sie liczyc
Moim zdaniem USSJ nic nie wniosl do DB.
Watpie gdyby nie USSJ , Komorczak by nie dostal lania od Vegety

SSJ4 ma tez bledy , juz fani widza KKRT i Vegete w tym poziomie bez gornej czesci ubrania i mysla : "Wiec kazdy sajan ktory zmienia sie w SSJ4 traci gowna czesci ubrania/zbroji" a nie dawno sie dowiedzialem ze KKRT ma spodnie jako SSJ4 bo to byla cenzura

BTW Mystic to nie poziom , to tylko zmocnienie , wlosy staja sie takie same , "tylko" sila wzrasta
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Astarot
SSJ 5

Co do Oozaru to Gohan go uzywal wiec to tez wlicza sie w transy wojownikow Z.
A co do Vegety USSJ to moim zdaniem Vegeta SSJ dal by sobie rade z komurczakiem. Vegeta nie przemienial sie juz nigdy w USSJ, poniewaz zrozumial, ze ta przemiana ma za wiele minusow. Dlatego wlasnie uwazam, ze USSJ nic nie wniusl do DB. Co do Misticka to tez poziom sajan, lub jak kto woli wzmocnienie no moze nie trans, ale mysle, ze nalezaloby o nim wspomniec w ankiecie.
Nie umiescilem USSJ2, poniewaz nikt nie pokazal tej przemiany w DB. Moze i mogli ale nie widzimy tego w anime, wiec nie ma co o tym wspominac.
I jeszcze cos. :mrgreen: USSJ rozni sie tym od SSJ, ze wojownik staje sie duzo silniejszy, ale minusem tego jest to, ze staje sie wolniejszy. I to jest zasadniczy minus. Oczywiscie wojownik rozni sie tez wygladem, czyli jak wspomniales masa miesni, ale tez innym rozmieszczeniem wlosow (wlosy nie unosza sie tylko sa tak jakby rozwiane) i ich dlugoscia.
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Astarot pisze:Nie umiescilem USSJ2, poniewaz nikt nie pokazal tej przemiany w DB. Moze i mogli ale nie widzimy tego w anime, wiec nie ma co o tym wspominac.
:shock: Chyba potrzebujesz okularow , USSJ2 pokazali Tronk (kiedy to Komorczak bil jego tate) i KKRT (W pokoju ducha i czasu)

I wiem czym sie rozni SSJ od USSJ

BTW oficjalnie nie ma poziomu USSJ to sa "2 poziom SSJ1" i "3 poziom SSJ1" (czyli nie SSJ2 i SSJ3 tylko cos jak fazy poziomu SSJ1 pomiedzy SSJ2 , BTW mozna tez uznac ze DSSJ Broli'ego to USSJ3)
Oczywiscie wojownik rozni sie tez wygladem, czyli jak wspomniales masa miesni, ale tez innym rozmieszczeniem wlosow (wlosy nie unosza sie tylko sa tak jakby rozwiane) i ich dlugoscia.
Watpie raczej wlosy tylko sie rozciagaja (na USSJ2 widac juz wiraznie te z tylu) rosna dopiero w SSJ3 (lub najpierw w SSJ2?)

Oto roznice w wlosach (jak i cechach) jako SSJ

1/2 SSJ - Wlosy stoja , zrednice znikaja , wlosy zostaja czarne , zlota aura (Osiagnal : KKRT)
SSJ - Wlosy stoja (Wyjatek to Vegeta ktory ma stojace wlosy) , oczy staja sie niebiesko-zielone , wymagania : miec minimum 1/2 krwi sajana (wyjatek to Goku jr i Vegeta jr) (Osiagnieli : wszyscy poza Bardockiem i jego druzyna , Paragasem , Radimem , Thalesem i Nappa)
USSJ1 - Miesnie rosna , wlosy troche sie uchylaja w tyl , szybkosc maleje (Osiagnieli : Vegeta , Tronk i KKRT)
USSJ2 - Miesnie nadal rosna , znikaja zrednice , wlosy z tylu sa widoczne dobrze z przodu , szybkosc maleje jeszcze bardziej (Osiagnieli : Tronk i KKRT i byc moze tez Vegeta)
DSSJ - Miesnie nadal rosna , wlosy staja maja jasno zielony kolor , znikaja zrednice , szybkosc rosnie (Osiagnal : Broli)
SSJ2 - Wlosy zmieniaja polozenie , kosmyk spada na prawe oko (wyjatek to Vegeta) dodatkowo wyladowanie elektryczne (Osiagnieli : Vegeta , KKRT , Gohan , Vegetto , Gotronk i Gogeta)
SSJ3 - Wlosy rosna , kosmyk spada na lewe oko (wyjatek to Vegeta) , brak brwi (Osiagnieli : KKRT , Gotronk)
SSJ4 - Wlosy przypominaja z wygladu styl jaskiniowca , cale cialo pokryte jest futrem poza klatka piersiowa , oczy sa brazowo-zlote (KKRT) lub niebiesko-zielone (Vegeta) (Osiagnieli : Vegeta , Gogeta , KKRT)

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Astarot
SSJ 5

Aaa...Myslalem, ze USSJ2 chodzi ci o faze pomieczy SSJ2, a SSJ3. Wczesniej nie slyszalem o takich fazach, chociaz zaowazylem to (chodzi mi o to USSJ2) Trzba bylo napisac, ze chodzi ci o fazy. Zrozumialem jakby chodzilo ci o kolejny poziom SSJ.
Co do tego wydluzania sie wlosow, to moim zdaniem one rosna a nie rozciagaja sie...
Nie musiales pisac czym charakteryzuja sie pozostale formy. Chodzi nam przeciez o USSJ wiec po co umiesciles reszte form??
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Astarot pisze:Aaa...Myslalem, ze USSJ2 chodzi ci o faze pomieczy SSJ2, a SSJ3. Wczesniej nie slyszalem o takich fazach, chociaz zaowazylem to (chodzi mi o to USSJ2) Trzba bylo napisac, ze chodzi ci o fazy. Zrozumialem jakby chodzilo ci o kolejny poziom SSJ.
Co do tego wydluzania sie wlosow, to moim zdaniem one rosna a nie rozciagaja sie...
Nie musiales pisac czym charakteryzuja sie pozostale formy. Chodzi nam przeciez o USSJ wiec po co umiesciles reszte form??
1.Tak na poczatku tez tak myslalem (jak i reszta wciaz tak mysli jak tu byla przedtem ranga USSJ4 PO SSJ4) , Wszak KKRT jak sie przemienia z SSJ2 na SSJ3 to wyglada miksujaco (jego wlosy sa dlugie ale nadal ma brwi)
2.Ta ale dalem na temat , dam potem 2 poziomy Oozaru , Kaiokena (skoro Mystic tez sie uznaje za poziom to czemu nie Kaioken?) i Mystic

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Barni
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:skoro Mystic tez sie uznaje za poziom to czemu nie Kaioken?
Ee bo Kaioken to aura?
A Mistic... też nie wiem czy to poziom.. Chociaż rozbiło mnie ocenianie tego, czy coś jest poziomem, czy nie po włosach XD
BH Daimaouji pisze:Mystic to nie poziom , to tylko zmocnienie , wlosy staja sie takie same , "tylko" sila wzrasta
Chyba, że nie załapałem przesłania;p
Obrazek

.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

1.Kaioken (tlumaczenie : Piesc Krola Swiatow) to technika dodajaca sily ktora przedawkowanie moze zabic (czyli mniej wiecej jak SSJ)
2.W grze Shin Budokai 2 Przyszlosciowy Gohan wyglada TAK samo jako Mystic jak w normalnym poziomie
Ostatnio zmieniony czw kwie 26, 2007 3:47 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 1 raz.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Astarot
SSJ 5

Kaioken to technika a nie poziom mocy czy tez trans... Ale jak chcesz to umiesc sobie i Kaiokena :mrgreen:

1 SSJ moze zabic?? Jak mozesz porownywac technike z transformacja...Przeciez to zupelnie co innego.
2 Co do tego misticka to nie zabardzo wiem o co ci chodzi
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Astarot pisze:1 SSJ moze zabic?? Jak mozesz porownywac technike z transformacja...Przeciez to zupelnie co innego.
2 Co do tego misticka to nie zabardzo wiem o co ci chodzi
1.Nie , nie napisalem nic ze SSJ moze zabic uzytkownika (ale moze zabic ofiare bezlitosnie mwa ha ha oczywiscie KKRT i jego koledzy pokazuja nam lagodna wersje tej transformacji , prawdziwy SSJ jest o wieeeele grozniejszy) napisalem , ze przedawkowanie kaiokena moze zabic (co poczul KKRT po wyslaniu Vegety w niebo)
2.No , ze nic nie daje poza sila , wiec to tez nie taka duza trasformacja

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ