Brutalność w DB.

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

Jak oceniasz brutalność w DB.

Czas głosowania minął pt gru 31, 2004 5:07 pm

Bardzo wysoka (zdecydowanie nie dla dzieci)
1
13%
Wysoka (dla młodzieży od lat 15)
0
Brak głosów
Niska (dzieci mogą oglądać pod nadzorem)
4
50%
Bardzo niska (czasem jakaś rana się otworzy)
3
38%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Kakarotto
Golden Oozaru
Kontakt:

Post autor: Kakarotto »

Według mnie brutalnośc w DB jest mała, ale jest. I dlatego powinno być więcej scen walki i nieco więcej krwi :D
Kakarotto

tyle wystarczy.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

macix pisze:popieram kkrt,chyba pamiętam taki jeden szczeguł brutalności,jak vego z buu sie bił to dopiero był ubaw :twisted: :twisted: :twisted: :lol:
Ta szkoda że Vegetto nie zobaczylismy juz więcej , Gogeta nie popisywał sie waaleniem janmebe aż mu(jej) krew leciała
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

Toą bajke oglądał u mnie 3 letni siostrzeniec :twisted: ,potem ciągle sie chciał zemną bic i dostało mu sie bo on był buu a ja vegetto :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Bart
SSJ 5

Post autor: Bart »

macixja też miałem taką sytuacje że sie biłem z po obejrzeniu DB ale nie z siostrzeńcem ale z bratem i nadodatek starszym odemnie i ja dostawałem do czasu gdy zmieniałem postać z SonGohana na Jamsze(niewiem jak sie pisze) i używałem kija do bejzbola :D
ćwoki! jak ktoś żyje na tym forum, to niech pisze na mail barts10@gmail.com
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

hehe,a ja to nieraz i zawsze mi sie dostaje bo on mówi że jest pokemonem a ja jakimś pajacem z DB,więc tym mnie zawsze prowokuje i atakuje :evil: :evil:
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Przydało by sie obejżeć DB,już tak dawno go nieoglądałem :roll: :cry: Te brutalne sceny :twisted:
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Bart pisze:No i zadużo wycinają bo niby zabrutalne :evil: :evil:
Mangi są tańsze i.......................jakoś te momenty (Kiwi robi bum , Vegeta wypruwa Zarbonowi flaki i Gohan dostaje kopniaka od Vegety) nie są straszne ale w przypaku morderstwa Zarbna lepiej nie jeść jak mówili Bulma i Kuririn : "bleeeeeeeeeeeeee!"
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Gutek
SSJ 3

Post autor: Gutek »

Spox BH manga DB jest lepsza niz anime(wkońcu manga to pierwowzór :) ) Ale tańsza na pewno nie jest ja odcineczki miałem mam za darmoche :P Narx
Mam swoją dumę, zawsze sam a nie z tłumem.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Bart pisze:A misie podobało to jak Frezer rzucał SonGoku SSJ o różne gory i skały :twisted: :twisted: :wink: [/list]
a mówiąc o skałach w filmie 8 Broli też wali przeciwników o skały np.

Zrobił z Tronka obraz :twisted:
Kakarotta przewrotką kopnął w góre :twisted:
Vegete dusił swoją ręką mówiąc "Jesteś zwykłą szumowiną."
Potem z Kakarotta zrobił obraz :twisted:

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Wolak »

Ogladalem odcinki dargon balla bez cenzury o kurde tylko od 18 lat leb urwany kregi wyrywane z kregoslupa jak w mortalu sub-zero, i przebite oczy wlocznia , a seria w telewizji dla kazdego zeby nauczyc sie ze zlych trzeba w ryj zasrany lac !!!!!!
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
adrian
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: adrian »

to co pokazują w polsce to wycinają rużne sceny(francuska wersja)oglądałem zagraniczną mam kilka na kompie więcej brutalności
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Pomyślmy, jeżeli patrząc na brutalność w DB to jest ona powyżej poziomu średniego, co powoduje zainteresowanie i "wchłonięcie" do świata tego anime.

:arrow: Tutaj zgodzę się z Rav'em i z jego zdaniem, że Dragon Ball nie jest dla małych dzieci (choć jak to oglądałem miałem nie wiem z 7 lat?). Ponieważ małe dziecko, z "Wybujałą" wyobraźnią nie będzie właściwie pamiętać i znać sensu anime, tylko będą ją interesować walki, po czym będą naśladować postacie i z pewnością robić coś głupiego i głupio gadać. Najważniejsze jest to, aby zachować świadomość realizmu i nie podjąć się świata, który tak naprawdę nie istnieje na dłużej, albo w ogóle, bo przecież dla żartów czy zabawy na chwilę można tak "pomówić" i się pobawić.
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Szpaner pisze:Piccolo z urwaną ręką
Dla Nameczan urwanie reki , to jak dla innych ras............obciecie paznokci , wiec mi to nie przeszkadza

Co do ogladania , to DB/Z/GT JEST w japonii dla dzieci (swiadczy o tym sciezka dzwiekowa , jak i reklamy (Jak krople do oczu , karty i gumy) , wersja dla nastolatkow/doroslych nazwal bym wersje amerykanska i niemiecka gdzie pozmieniali "nieco" muzyke i czasami txty)

Zreszta co do przemocy to sie zgodze , ale w japonii to jest tak samo "normalne" dla dzieci jak u nas seriale dla "malych dzieci" gdzie sie bija i zli wygladaja okropnie

Dzisiejsze dzieci lubia przemoc , mozna zobaczyc po serialach jak np. SRMT HF Go! zrobionej w stylu "Boba z butelki"

Ale tak jak DB wroci zapewne by mialo przedzial od 12 i 16 lat a nawet...dla doroslych
Arti pisze:Tak ale pomyśl jak to wpływa na ich psychike. Potem jak dorosną będą chodzić i likwidować ludzi po pomyślą, że ich Shenron prędziej czy później i tak wskrzesi
Tak ale beda musieli zebrac 7 smoczych kul , a to "troche" im zajmie

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Rocky18
USSJ

Post autor: Rocky18 »

Te Dzisiejsze dzieci mało wiedzą o DB..są opentane przez inne bajki w programach takich jak Jetix lub CN lub jeszcze inne. Właśnie ogladałem sobie DB w Japońskiej i Polskiej wersji a dokładnie odcinek z Vegetto kiedy wąłsnie się ''narodził'' zrobił podmuch wiatru który przecią policzek Buu. Polska Wersja Zrobił mu ryse z kótrej polała sie mała ilośc krwi, Japońska Wersja Zrobiął się dość głeboka rana.
Wiec Widac tu miażdrzący przykład cenzury, więc dzieci nie mają sie czego bać xDD DB nie wpłynie na ich psychike
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianeku666
USSJ
Kontakt:

Post autor: Damianeku666 »

dragon ball nie jest brutalnym anime, brutalne sa tylko niektore sceny. Jak dla mnie to wlasciwie zalezy od osoby. Ja tez to zaczalem ogladac kiedy mialem 7-8-9 lat i jakos nigdy nie mialem problemow, ze "o, ja chec byc jak bubu i zjem wszytskich w miescie". I nie tylko dzieci maja problemy z interpretowaniem niektorych fimow, anime czy gier. Ilu doroslych ludzi zaczelo sie zabawiac w gta na ulicach? wiec problem nie dotyczy tylko dzieci
ODPOWIEDZ