DBGT : 100 lat pozniej (nowi bohaterowie)

Jeśli stworzyłeś coś ciekawego i chcesz się tym podzielić, zamieść swoją pracę w tym dziale.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Odcinek 21 i 1/2

"Nie zwykle potezna fuzja vs potezna fuzja"

Czesc 1

Narrator : Książe Bartuś pokonal Fuzje Goku jr i Vegete jr , Vegeku jr! Ale czy udaje sie im za drugim razem?
Ja : Wiec chcecie dogrywki?
Goku jr : Tak!
Vegeta jr : No dobra
Ja : Dobrze na poczatek musicie obejrzec te tasme , zeby nauczyc sie innej metody fuzji
Goku jr : Dobrze
Vegeta jr : Heh nie cierpie szkoly
Goku jr : ..............
(Kaseta jest wlaczona)
Kakarotto : Vegeta! Aby sie scalic musimy wykonac pozy
Vegeta : Pozy?
(Kakarotto wykonujac demostracje fuzji tancu)
Vegeta : I myslisz , ze takie cos bym zrobil?
Kakarotto : Musisz , to latwe
Vegeta : Heh
(Scalaja sie)
Vegeta i Kakarotto (wykonujac fuzje) : Sca......le........nie! (fuzja sie nie udaje)
Janemba : (Co do diabla?!)
(Gruby) Gogeta : Wysle cie do piekla Janemba!
Janemba : Ha ha ha ha
(Gdzies indziej)
Kaito : Goku nie! Nie tak mial wygladac Gogeta
Poludniowy Kaito : Jaki tam Gogeta? To Weku
Kaito : Heh , trzeba czekac 30 minut wiec
(Gogeta walczy ale na nic , pare minut pozniej)
Kaito : Czy 30 minut juz sie skonczylo?
Poludniowy Kaito : Jeszcze troche
(Gogeta ukrywa sie a gdy Janemba kto znalazl i chcial go "zabic" , fuzja sie skonczyla)
Vegeta : Kakarotto co to mialo znaczyc?! Co z ta twoja fuzja?!
Kakarotto : Nie wiem
Vegeta : Ale z ciebie (cenzura)
Kaito (telepatia) : Goku twoje dlonie nie byly symetryczne co dlonie Vegety!
Kakarotto : Ja popelnilem blad? Jaki ze mnie debil
Kakarotto : Ale Vegeta zrobmy jeszcze raz fuzje napewno nam sie uda
(Probuja sie scalic ale Janemba na to im nie pozwala nagle wkracza Paikuhan i po czasie fuzja sie udaje , lecz Paikuhan pada nieprzytomny po walce z Janemba)
Gogeta : Paikuhanie dzieki za pomoc
Janemba : (Kto to k...a jest?) (laduje sie)
Gogeta : Nie jestem ani Goku ani Vegeta! Jestem instrumentem twojej zaglady!
Janemba : ?!
(Gogeta go kopie az nagle)
Janemba (widzac kule) : (Co do?!)
(Janemba ginie , koniec tasmy)
Ja : I tak to bylo
Goku jr : ..................
Vegeta jr : O k...a ale glupi taniec
Goku jr : Ale musimi to zrobic
Vegeta jr : No dobra
Ja : OK , ale scalcie sie tylko poprawnie
Vegeta jr : Dobra
Goku jr i Vegeta jr (wykonujac fuzje) : Sca......le........nie (fuzja sie udaje)
Gogeta jr : OK!
??? : Skoro wasza fuzja sie udala , walczcie ze mna!
Gogeta : Kto to?
Ja : :twisted:

Koniec czesci 1

BTW ta Janemba mowi w myslach jakby ktos nie wiedzial (to dotyczy tylko jego slow w nawiasach)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Post autor: AnimKing »

NO podoba mi się ciekawe kto będzie tym tajemniczym kolesiem ciekawe :P daje ocene 9+/10
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Czesc 2

(Pojawia sie Bageta)
Gogeta jr : Kim jestes?
Bageta : Ja? Jestem tata (cenzura dobroci) Bartusia i twoim "dziadkiem" , jestem Bageta!
Gogeta jr : O
Bageta : Dobra koniec , pokaz mi na co cie stac
Gogeta jr : Dobrze
(Po paru minutach Gogeta jr (nawet jako SSJ) jest pokonany)
Bageta : Heh zalosne , i masz byc moim wnukiem? Dowcip pokaze ci jak sie to robi (wykonuje Dzialo Czosnkowe)
Gogeta jr : ?!
(Gogeta jr dostal)
Gogeta jr : O k...a , ale mnie boli
Bageta : Heh , ale jestes zalosny i w dodatku masz limit 30 minut istnienia (twarz zamienia sie w dziecieca) e zaraz juz w 15 minut jaka szkoda , a i bratanku?
Ja : Tak wujku
Bageta : Masz jeszcze ten prezent ktory dostales ode mnie na urodziny?
Ja : Tak
Bageta : To fajnie , wiec trzymaj sie
Ja : OK!
(Tymczasem gdzies indziej)
Vegedock : Kurde juz wrociles i jak bylo?
Bageta : He he widac nasz bratanek lubi mnie bardziej
Vegedock : Mnie lubi bardziej!
Bageta : Nie mnie!
Vegedock : Ech , dobra jak ich fuzja sie skonczy to bedzie moja kolej :twisted:
(Tymczasem na polu bitwy)
Gogeta jr : Ile jeszcze zostalo?
Ja : E 5 minut
Gogeta jr : he.......he.....he
(Fuzja sie konczy , tymczasem w kosmosie)
Ja (przez skauter) : Kamil zaraz bedzie twoja kolej
Kamil : Ta niecierpliwie sie :twisted:

Koniec czesci 2

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Zobaczymy jakie wejście będzie miał Kamil. Pisze posta bo chcesz umieścic kolejną część na którą czekam z zapartym tchem :)
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Czesc 3

Ja : Teraz scalcie sie za pomoca kolczykow , o ile zycie wasze mile i tych co bardzo lubicie
Vegeta jr : Ech dobra , ale nie chcem do konca zycia zostac z tym pajacem
Goku jr : 0_0'
(Wpinaja kolczyki)
Vegeku jr : No dobra
(Zajwia sie Vegedock)
Vegedock : No spotykamy sie znowu to bylo mase czasu moj wnuku , pokaz na co cie stac
Vegeku jr : Dobra!
(Vegeku jr walczy , ale znowu przegrywa , a na to Vegedock jr)
Vegeodck : Heh zalosny jak zwykle jestes , ale cie nie dokoncze teraz , dam to sludze mojego bratanka
??? : No narescie
Vegeku jr : Kim jestes?
??? : Jestem Groly mlodszy brat Broli'ego
Vegeku jr : Kto to Broli?
(Zjawia sie Gohan)
Gohan : Broli! Nadaj zyjesz?!
Groly : O kolejny robak przyszedl , jak fajnie
Gohan : Zobaczymy (Zmienia sie w Mystic)
Groly : O tak? Zobaczymy (zmienia sie DSSJ) Jestem Super Groly! (atakuje Gohana a ten traci przytomnosc po czasie) , o czy biedny robaczek sie zmeczyl? O dam ci wieczny odpoczynek mimo iz jestes juz martwy :twisted: (wycelowuje pocisk ale inny pocisk go neutralizuje a wystrzelil go.......Piccolo jr) , a wiec ogorek przyszedl na deser co?
Piccolo jr : Ty potworze jak mogles?! (Odlatuje do Gohana)
Groly : Potwor? Nie! Jestem diablem! Ha ha ha ha (wylatuje w powietrze)
Gohan : Co do?!
Vegeku jr : ?!
Groly : Ha ha ha zobacz czy mozesz to ominac (gromadzi KI)
Piccolo jr (krzyk) : Vegeku! Uciekaj
Vegeku jr : Co?!
Groly : Zjedz to! To super Groly'ego Big Bang Attack! (wyceluwuje pocisk ktory trafia w niego robiac wielkie Bum)
Ja : O , bachory fuzjowskie :twisted:
Vegedock: :twisted:
Gohan : Nie! (idzie na Groly'ego)
Piccolo jr : Gohan nie! A co mi tam! (idzie za nim i atakuje) Makankosappo!
Gohan : Kamehameha!
Groly : ?!
(Fale uderzaly ale na nic , Groly ich podnosi i mowi)
Groly : Co to bylo?! ("zabija" Gohana ale Piccolo jr zostawia przy zyciu , nagle zjawia sie Pan)
Pan : Ty nie daruje ci!
Groly : Paniczu Bartusiu co z nia zrobic?
Ja : Mozesz ja zabic , mam to gdzies , nie jest juz tak ladna jak kiedys :twisted:
Pan : ? (Pan probuje uciec ale Groly ja dogania)
Groly : To twoj koniec! Final Flash!
Pan : ?! (Pan ginie)
Ja : Heh zalosne
Narrator : I tak nasi bohaterowie zostali pokonani! Goku gdzie jestes?
Kakarotto : Juz sie zblizam
Groly : Kakarotto! Kakarotto!
Ja : Nie to moja przyjemnosc (wystrzeluwuje KI w KKRTa a on pada)
Kakarotto : O jaki bol (traci przytomnosc)
Ja : Heh :twisted:

Postacie

Muzyka grana : Kiseki no Big Fight

Książe Bartuś
Bageta
Vegedock

Groly
Piccolo jr
Vegeta
Goku jr
Vegeta jr
Vegeku jr
Gogeta jr

Janemba
Gogeta
Poludniowy Kaito
Polnocny Kaito

Pan
Gohan
Kakarotto

Narrator

(Wow ile postaci)
Ostatnio zmieniony śr sty 31, 2007 3:07 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 3 razy.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Podoba mi się mam na koncie już 2 morderstwa :twisted: ale chcie więcej :D ocena 10/10
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Odcinek 22 : "Broli ma brata?!"

Wyczulem znajome moce , i wiedzac ze to Baby powiedzialem sobie w myslach "O wiec ten bezwartosciowy smiec wrocil co?" , nagle przez skauter ktos do mnie powiedzial

"Paniczu Bartusiu lece" , "O to fajnie" rzeklem a Vegeta na to "Kto przybywa? Czyzby to znowu jakis smiec?" , Broli mu na to z zlosliwym usmiechem "O , przekonasz sie w swoim czasie"

I tak zjawia sie postac podobna do Broli'ego ale z innymi wlosami (Tronka) , Broli mu na to "Witaj bracie" Vegeta zaszokowany mowi "Broli ma brata?!" po czym pada na ziemie i traci przytomnosc , nagle tajemniczy glos powiedzial "Wiec moi synowie sa razem co?" Vegeta odknal sie z dziwieniem slyszac glos Paragasa , tego co go kiedys pokonal , nagle Paragas przybyl

"O witaj ojcze jak ci sie podobala wycieczka na tamten swiat co? :twisted:" , rzekl Groly z maniakalnym smiechem , "Grrrrrrrrr" rzekl Paragas ktory zmienil swoja twarz z zlej na zlosliwa , "pokaze wam czego nauczylem sie w piekle!" , "Heh" - Powiedzialem "Ze mieczaki nigdy nie wygraja?" a Paragas na to "Nie , odkrylem nowy poziom Super Sajana!" Mowiac to Paragas zmienia sie , Ii Shinron w tym czasie na to "Ciekawe jaki bo i tak te malpy nic mi nie zrobia" nagle zobaczyl ze Broli i Groly sie wnierwiala i zmienil zdanie , Suu Shinron jak zwykle smial sie z tego.

"Oto SSJ3!" Powiedzial Paragas a wszyscy ucichli (poza mna i Kakarottem) a potem zasmiali sie glosno , Broli mu na to "Ojcze niczego sie nie nauczyles , prosze dam ci wieczny odpoczynek!" , Broli wbil piesc w brzuch Paragasa przebijajac ja przez jego plecy , Paragas lekko zywy powiedzial , "Czy to przeznaczenie znowu zginac z rak syna?" Groly sie pojawil i wykonczyl Paragasa.

"Ha ha ha" zasmial sie Kakarotto "o boze jakich sajanow nie ma na tym wszechswiecie?! Co za debil" po czym za krzakow pojawili sie Tronk , Pan i Kakarotto , co ich czeka?

Postacie

Książe Bartuś
Groly
Broli
Vegeta
Suu Shinron
Kakarotto
Ii Shinron
Paragas

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Hmmm, dosyć ciekawy styl pisania, spodobał mi się szczerze mówiąc. Musisz jeszcze nad nim popracować i będzie dobrze, postaraj się unikać takich samych słów w zdaniu lub dwóch sąsiadujących zdaniach.

Ogółem ciekawy odcinek, momentami wydawało mi się, że to scenariusz dobrego filmu ^^
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

1.Dzieki , podobal mi sie format pisania fanfika Tomka wiec spytalem sie go na PW czy moge taki zrobic a to on tak
2.Szczerze mowiac poza intrem tego odcinka nie byl mi ciekawy jak reszta ale po przeczytaniu bardziej go polubilem , inne beda lepsze i pojawia sie 2 postacie o ktorych wie juz Kamil :twisted:
3.To w pewnym sensie JEST film , a czemu niby kredykuje postacie na koncu? Traktuje moje fanfiki jako fanowskie odcinki , filmy , odcinki specjalne do DB , choc tak narratora nie bylo tutaj , wroci w nastepnym odcinku kiedy bedzie mowil retrospekcje

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:2.Szczerze mowiac poza intrem tego odcinka nie byl mi ciekawy jak reszta ale po przeczytaniu bardziej go polubilem , inne beda lepsze i pojawia sie 2 postacie o ktorych wie juz Kamil
Hehehe Wiem :twisted:

Odcinek Mi Się Podoba Tylko Zamiast Vegety Mógł Kakarotto Wąchać Kwiatki Od Dołu xD
Ale Odcinek Troche Krótki Ale Jak Już Mówiłem Odcinek Fajny 9/10

Czekam Na Więcej
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ta ale ten Kakarotto nie wie kim jest Broli ale nie martw sie , Kakarotto z GT zostanie zabity przez was obu

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Kakarotto z GT zostanie zabity przez was obu
Hehe Ale Broli Jest Słabszy Od Kakarotto:( A Może By Było Tak że kakarotto Pokona Broliego A Ja Się Tak Wkur*** że Zabije Go :twisted: :evil:
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

1.Nie ten , ten dostal powerup za moja "prosba" (i tak , jakbys nie wiedzial (bo nie czytales mojego pierwszego odcinka fanfika z DBZ) TEN Broli umie SSJ4 i JEST silniejszy od Kakarotta , a co za tym idzie jeszcze powerup , to jest teraz bardzo potezna istota)
2.Kakarotto stal sie dzieckiem wiec jego sila jest zmiejsza niz tego jako "doroslego" (szczegolnie kiedy w tym czasie nie poznal jeszcze SSJ4)
3.Jak chcesz , ale to chyba nie bedzie potrzebne

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

BH Daimaouji pisze: 1.Nie ten , ten dostal powerup za zyczeniem moim (i tak , jakbys nie wiedzial (bo nie czytales mojego pierwszego odcinka fanfika z DBZ) TEN Broli umie SSJ4 i JEST silniejszy od Kakarotta , a co za tym idzie jeszcze powerup , to jest teraz bardzo potezna istota)
2.Kakarotto stal sie dzieckiem wiec jego sila jest zmiejsza niz tego jako "doroslego" (szczegolnie kiedy w tym czasie nie poznal jeszcze SSJ4)
3.Jak chcesz , ale to chyba nie bedzie potrzebne
1.Aha.Fakt Nie Czytałem 1 odcinka.
2.No Też Fakt Dziecko xD Ale Myślałem Że z Innej Sagi Jak Już Nie Jest Dzieckiem
3.Masz Racje.Ale I Tak Goku Zginie :twisted:
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

2.Nie , napisalem ze Pan , Trunks , KKRT i Baby byli wiec to jest podczas tej wyprawy po te kule
3.Oczywiscie ze zdechnie przeciez kazdy fan tego chce :roll:

Update

Odcinek 23 : "Ponura opowiesc o 2 glupkach"

"O witajcie Pan , Tronk a nawet ty Kakarotto :twisted:" (zly) Kakarotto zdziwony powiedzial "Kakarotto? To ja? A ten z oczami ksiecia Vegety to kto?" - nagle Vegeta powiedzial "Moj syn rzecz jasna" - (zly) Kakarotto z 0_0' wyrazem na twarzy odpowiedzial - "Co?! To jest ksiaze Tronk?!" - A ja mu na to - "Tak" - nagle Baby wyskoczyl i powiedzial - "Ha ha teraz opanuje wasze ciala i pomszcze swoja rase!" - Bez czekania wystawilem srodkowy i wskazujacy palec z prawej reki i zrobilem to samo co zrobil Vegeta z Saibaimenem w Sajan sadze.

Po paru sekundach z Baby'ego NIC nie zostalo , tylko prochy i dalem swoj tekst - "Tch zalosni Tsufule" - Pan , Tronk i (maly) Kakarotto zrobyli przerazone miny jakby widzieli jakiegos potwora , a ja im na to "No co nie widzieliscie nigdy moich zdolnosci? A jednak nie , nie bylem jeszcze w waszym wymiarze :twisted:" , nagle Broli Groly przybyli blisko mnie i powiedzieli "Hej Paniczu , mozemy juz zabic Kakarotta?" - A ja im na to - "Smialo" - obaj Bracia atakowali (malego) Kakarotta , a gdy stal sie ssj3 i powiedzial "No Broli , teraz co zrobisz? He he" - Broli stal sie SSJ4 a Groly DSSJ i bracia zabili (malego) Kakarotta bez wysilku.

"Teraz twoja kolej Tronk!" - Zabrzmial glos podobny do Tronka , byl to Tronk z przyszlosci ze znakiem M na czole (aka Majin Future Trunks :roll: ) , (P) Tronk powiedzial "Zjedz to!" I poscil Burning attack , (T) Tronkowi udalo sie odskoczyc , ale (P) Tronk pojawil sie i zrobil to samo co zrobil z Mecha Freeza ( :roll: ) , Pan bala sie myslac , ze czas jej nadszedl jednakze , powiedzialem jej ze nie ma sie co martwic i zrobila sie spokojniejsza , nagle dwie postacie sie pojawily i powiedzialy do siebie (przywitajac sie) - "Czesc cwelu!" - "Czesc kutasie!" - Wszyscy pomysleli "co to za dupki" , az nagle osoba z gory powiedziala w myslach "Wiec o to sa ci dwaj przedstawiciele rasy Ziemian?". I obserwowal walke ktora ma sie zaczac

Narrator : Kim sa ci dwaj chlopacy ktorzy zachowuja sie jak glupki? Co to za postac ktora jest na gorze?

Postacie

Książe Bartuś
Groly
Broli
Vegeta
Kakarotto
Majin Future Trunks
Pan (Nastolatka)
Postac z gory
Goku (Maly)
Baby
Narrator
Debil A
Debil B

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ