Błędy w DB

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

Błędy w DB

Post autor: razz »

Ostatnio, przeglądając odcinki DB zauważyłem spory błąd. W serii DB, dokładnie w 20 Tenkaichi Budokai (20 Światowy Turniej Sztuk Walki) podczas jednej z walk, Goku pod wpływem księżyca zmienił się w ogromną małpę i zaczął demolować stadion. By przywrócić go do normalnej formy Genialny Żółw (Muten Roshi), zniszczył przyczynę tego incydentu - księżyc, natomiast podczas treningu Piccolo z Gohanem na początku sagi DB, księżyc (który nie powinien istnieć) spowodował przemianę dzieciaka w Wielką Małpę i ponownie zostaje zniszczony. W następnych odcinkach również widzimy księżyc. Czy jest możliwe, by się 3 razy odrodził? (Nie!)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Proste , to Wszechmogacy przywracal te ksiezyce

W kolejnych odcinkach , skoro ksiezyca juz nie ma (bo Piccolo jr go zniszczyl) to sa 2 wytlumaczenia:

1)To hologram stworzony przez statek KKRTa
2)Wszechmogacy przywrocil go znowu
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

BH Daimaouji pisze:Proste , to Wszechmogacy przywracal te ksiezyce
Nigdzie nie słyszałem, by to wszechmogący odnawiał księżyc.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

razz pisze:
BH Daimaouji pisze:Proste , to Wszechmogacy przywracal te ksiezyce
Nigdzie nie słyszałem, by to wszechmogący odnawiał księżyc.
Ja tez chyba nie w Anime/Mandze (nie mam tej mangi jeszcze a Anime u nas bylo w wersji francuskiej) , ale to by wytlumaczalo dlaczego KKRT stracil swoj ogon trenujac z wszechmogacym , jakby co ten temat (o tym ksiezycu) jest na niemal kazdym forum i zostalo to 100% wytlumaczone
W serii DB, dokładnie w 20 Tenkaichi Budokai (20 Światowy Turniej Sztuk Walk)
E poprawie cie , to byl 21 TB

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

BH Daimaouji pisze:to by wytlumaczalo dlaczego KKRT stracil swoj ogon trenujac z wszechmogacym
Teraz nawiązujesz do tego, że jak Goku zmienił się w Oozaru Wszechmogący odciął mu ogon, a nie zniszczył księżyc.
BH Daimaouji pisze:jakby co ten temat jest na niemal kazdym forum i zostalo to 100% wytlumaczone
Ale ja jestem userem tylko jednego forum o DB :D i mało stron o tej tematyce zwiedziłem :).
BH Daimaouji pisze:poprawie cie , to byl 21 TB
Też prawda, w DB/Z/GT było o ile pamiętam 7 Tenkaichi Budokai od 21 do 28, troszkę się pomyliłem.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Mozna tez pomyslec ze Wszechmogacy gdy go juz nauczyl wszystkiego , "powiedzial" mu ze musi usunac jego ogon na "stale" , ale nie powiedzial mu czemu :roll:

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

W mandze Wszechmogący urwał ogon Goku z jednego powodu - chciał przewrócić księżyc. Proste. I był to oczywiście 21 Turniej a nie 20 ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

BH Daimaouji pisze:Mozna tez pomyslec ze Wszechmogacy gdy go juz nauczyl wszystkiego , "powiedzial" mu ze musi usunac jego ogon na "stale" , ale nie powiedzial mu czemu :roll:
no coments..
bobercik pisze:W mandze Wszechmogący urwał ogon Goku z jednego powodu - chciał przewrócić księżyc. Proste.
Teraz się dowiedziałem :).
Awatar użytkownika
Freeman
Przeciętny wojownik

Post autor: Freeman »

Ne wiem czy ktoś sie ze mną zgodzi ale dlaczego Goku po wylondowaniu w piekle w serii gt nie mógł się po prostu teleportować na ziemie wszak wielokrotnie teleportował się do zaświatów więc nie widze powodu żeby nie mógł tego zrobić w piekle
Awatar użytkownika
razz
Zasłużony
Kontakt:

Ciężka sprawa, Goku nie mógł przebyć tej granicy przez teleportacje, była o tym mowa, gdy był w zaświatach, po tym jak Cell wybuchł. Znowu jak walczył z Vegetą przeciwko Bu Bu spokojnie tą granicę pokonywał. Przypuśćmy, że mógłby się teleportować, ale wtedy DBGT byłby o 1 odcinek krótszy, pan Akira tak chciał i już, zresztą Goku chciał powalczyć z Frezerem i Cellem.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ne wiem czy ktoś sie ze mną zgodzi ale dlaczego Goku po wylondowaniu w piekle w serii gt nie mógł się po prostu teleportować na ziemie wszak wielokrotnie teleportował się do zaświatów
Watpie zeby wielki Enma mu na to pozwolil :twisted: zreszta Komorczak tez nie wrocil do swiata zywych a przeciez mogl

Pewnie wszyscy bali sie Enmy jak im puscil tasme jak krzyczy na Wszechmogacego :lol:

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Hehe :] Akurat to zagadnienie jest proste. W DBGT Goku jest znów dzieckiem, więc jego moce są słabsze. Nie jest w stanie się jeszcze teleportować :] Była o tym mowa. ;)
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Ta ale mogl zmienic sie w SSJ4 podczas tej walki (ale Freeza i Komorczak mieli by wtedy miny) , choc znajac ze to nieuleczalny glupek , zapomnial o tym i zostal w "krainie wiecznego goraca" dluzej
N00b pisze:
bobercik pisze:W mandze Wszechmogący urwał ogon Goku z jednego powodu - chciał przewrócić księżyc. Proste.
Teraz się dowiedziałem :).
:lol: WTF?! Ja tu mu pisalem iles postow temu , a to dopiero teraz dociera do jego mozgu , istny zal :roll:

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ