Błędy w DB
Moderator: Moderatorzy
Błędy w DB
Ostatnio, przeglądając odcinki DB zauważyłem spory błąd. W serii DB, dokładnie w 20 Tenkaichi Budokai (20 Światowy Turniej Sztuk Walki) podczas jednej z walk, Goku pod wpływem księżyca zmienił się w ogromną małpę i zaczął demolować stadion. By przywrócić go do normalnej formy Genialny Żółw (Muten Roshi), zniszczył przyczynę tego incydentu - księżyc, natomiast podczas treningu Piccolo z Gohanem na początku sagi DB, księżyc (który nie powinien istnieć) spowodował przemianę dzieciaka w Wielką Małpę i ponownie zostaje zniszczony. W następnych odcinkach również widzimy księżyc. Czy jest możliwe, by się 3 razy odrodził? (Nie!)
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Proste , to Wszechmogacy przywracal te ksiezyce
W kolejnych odcinkach , skoro ksiezyca juz nie ma (bo Piccolo jr go zniszczyl) to sa 2 wytlumaczenia:
1)To hologram stworzony przez statek KKRTa
2)Wszechmogacy przywrocil go znowu
W kolejnych odcinkach , skoro ksiezyca juz nie ma (bo Piccolo jr go zniszczyl) to sa 2 wytlumaczenia:
1)To hologram stworzony przez statek KKRTa
2)Wszechmogacy przywrocil go znowu
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Ayla Mioduńska 2003-2019
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Ja tez chyba nie w Anime/Mandze (nie mam tej mangi jeszcze a Anime u nas bylo w wersji francuskiej) , ale to by wytlumaczalo dlaczego KKRT stracil swoj ogon trenujac z wszechmogacym , jakby co ten temat (o tym ksiezycu) jest na niemal kazdym forum i zostalo to 100% wytlumaczonerazz pisze:Nigdzie nie słyszałem, by to wszechmogący odnawiał księżyc.BH Daimaouji pisze:Proste , to Wszechmogacy przywracal te ksiezyce
E poprawie cie , to byl 21 TBW serii DB, dokładnie w 20 Tenkaichi Budokai (20 Światowy Turniej Sztuk Walk)
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
Teraz nawiązujesz do tego, że jak Goku zmienił się w Oozaru Wszechmogący odciął mu ogon, a nie zniszczył księżyc.BH Daimaouji pisze:to by wytlumaczalo dlaczego KKRT stracil swoj ogon trenujac z wszechmogacym
Ale ja jestem userem tylko jednego forum o DBBH Daimaouji pisze:jakby co ten temat jest na niemal kazdym forum i zostalo to 100% wytlumaczone
Też prawda, w DB/Z/GT było o ile pamiętam 7 Tenkaichi Budokai od 21 do 28, troszkę się pomyliłem.BH Daimaouji pisze:poprawie cie , to byl 21 TB
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Mozna tez pomyslec ze Wszechmogacy gdy go juz nauczyl wszystkiego , "powiedzial" mu ze musi usunac jego ogon na "stale" , ale nie powiedzial mu czemu 
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
no coments..BH Daimaouji pisze:Mozna tez pomyslec ze Wszechmogacy gdy go juz nauczyl wszystkiego , "powiedzial" mu ze musi usunac jego ogon na "stale" , ale nie powiedzial mu czemu
Teraz się dowiedziałembobercik pisze:W mandze Wszechmogący urwał ogon Goku z jednego powodu - chciał przewrócić księżyc. Proste.
Ciężka sprawa, Goku nie mógł przebyć tej granicy przez teleportacje, była o tym mowa, gdy był w zaświatach, po tym jak Cell wybuchł. Znowu jak walczył z Vegetą przeciwko Bu Bu spokojnie tą granicę pokonywał. Przypuśćmy, że mógłby się teleportować, ale wtedy DBGT byłby o 1 odcinek krótszy, pan Akira tak chciał i już, zresztą Goku chciał powalczyć z Frezerem i Cellem.
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Watpie zeby wielki Enma mu na to pozwolilNe wiem czy ktoś sie ze mną zgodzi ale dlaczego Goku po wylondowaniu w piekle w serii gt nie mógł się po prostu teleportować na ziemie wszak wielokrotnie teleportował się do zaświatów
Pewnie wszyscy bali sie Enmy jak im puscil tasme jak krzyczy na Wszechmogacego
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019
- Dragon Fist
- A True Dragon
- BH Daimaouji
- SSJ 5
Ta ale mogl zmienic sie w SSJ4 podczas tej walki (ale Freeza i Komorczak mieli by wtedy miny) , choc znajac ze to nieuleczalny glupek , zapomnial o tym i zostal w "krainie wiecznego goraca" dluzej
WTF?! Ja tu mu pisalem iles postow temu , a to dopiero teraz dociera do jego mozgu , istny zal 
N00b pisze:Teraz się dowiedziałembobercik pisze:W mandze Wszechmogący urwał ogon Goku z jednego powodu - chciał przewrócić księżyc. Proste..
Ayla Mioduńska 2003-2019
Ayla Mioduńska 2003-2019