Gry

Wszystko o RPG Makerze.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Gry

Post autor: BH Daimaouji »

Tu dajecie wasze gry :P
Atom pisze:Nie można dawać linków do 2003 czyli sugeruje ze nie mozna go używać. Czyli wnioskuje że gier na 2003 nie może być. Wiec na mnie ludzie nie liczcie. Ja 2000 sie nie zajmuje! a RTP nie bede dodawal bo za duzo MB zajmuje! :!:
Każdy przecież może skonwentować to na RPG makera 2000 , ale zaraz po co zostawiać pospolite materiały zamiast dawać nowe? Nie potrzebnie animacje zapychają ten dział (animacje walki) a wystraczy tylko je przekopiować z innej gry i po krzyku :P
Ostatnio zmieniony śr lut 02, 2005 7:04 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 2 razy.
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
skibix
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: skibix »

BH weź poproś Atoma a on da ci gra na rpg makera własnej roboty.Chyba już ją zrobił :?
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

Niech ja tu jakos zamiesci (jesli sie da czy co). Ja chce ta gierke:) jaka kolwiek jest.
Awatar użytkownika
Atom
Golden Oozaru
Kontakt:

Post autor: Atom »

Nie można dawać linków do 2003 czyli sugeruje ze nie mozna go używać. Czyli wnioskuje że gier na 2003 nie może być. Wiec na mnie ludzie nie liczcie. Ja 2000 sie nie zajmuje! a RTP nie bede dodawal bo za duzo MB zajmuje! :!:
Przyszedłem pomóc Blizowi w ciągnięciu tego koksu dalej !
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Oto pomysły na gry o DB :P

IF (...) Story - inspiracja na podstawie gry SSW tworzymy grę o alteratywnej rzeczywistości gdzie bohaterem jest jedna lub/i więcej postaci , to się przydaje gdzie mamy dosyć tego że KKRT jest nadal bohaterem.

Na postawie bijatyk - tworzymy postacie z charsetów do jakich są podobne do tych z gier i robimi tak , na początku mapy gdzie startujemy piszemy wybór postaci (z SB na tym przykładzie):

Kakarotto
Piccolo jr
Vegeta
Freeza
Cancel - kolejny wybór--
-->

Dr. Gero
# 18
Cell
# 16

Potem po wybraniu wybieramy wroga

Kakarotto
Piccolo jr
Vegeta
Freeza
Cancel - kolejny wybór--
-->

Dr. Gero
# 18
Cell
# 16
Cancel - kolejny wybór

No i bawimy się :P

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Atom
Golden Oozaru
Kontakt:

Nom robie gre z podobnym pomysłem, jednakże postać sterująca przez bohatera jest jedna (BARDOCK) ale za to przeciwnika możesz sobie wybrać. Gra jest robiona w 3 progsach. PSP,GF i rm2000 a oto screen
Obrazek
Bliz
SSJ 5

Post autor: Bliz »

Fajna giereza Atom:) oby tak dalej:) tylko ludziki mogly by byc wieksze bo wszystko takie wielkie a ludziki wygladaja na pare mm;P ale ok jest:) napewno bedzie lepsze niz wszystkie mugeny razem wziete i jeszcze dorzuc duzo postaci;) Wiec do roboty!!!
Awatar użytkownika
Gutek
SSJ 3

Post autor: Gutek »

Z tego wywnioskowalem że dowimy isę "co w trawie piszczy" :lol: no jes trawa, a mały Chaozu bedzie piszczał :lol: :wink:

A dla mnie to są szanse równane , wszak Chaoz może zatrzymać Bardocka :P - Dop. BH
Mam swoją dumę, zawsze sam a nie z tłumem.
Awatar użytkownika
Atom
Golden Oozaru
Kontakt:

Eh chyba przesadziłeś BLIZ :D
anyway skryptowanie zabiera mi wieele czasu :/ do tego łączenie animacji w progsach które działąją na innej rozdzielczości i rozszerzeniach jest bardzo trudne, przez co nie moge zrobic do konca tego co chce.

PS: Tło już mieniłem :D

EDIT: WOW od kiedy Kaoz moze zatrzymywać Saiyanów z taką potęgą ??
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Atom pisze:Nie można dawać linków do 2003 czyli sugeruje ze nie mozna go używać. Czyli wnioskuje że gier na 2003 nie może być. Wiec na mnie ludzie nie liczcie. Ja 2000 sie nie zajmuje! a RTP nie bede dodawal bo za duzo MB zajmuje! :!:
Nie o to chodzi, chodzi o to, że aby używać RPG Makera trzeba mieć licensje, czyli wykupić go, a strony mają go nielegalnie i dlatego nie wolno podawać linków(wlazł by ktoś z federalnych, zaczął sprawdzać, a potem ścigać autora), dlatego nie podaje się linków do stron z RPG Makerem 2k3
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Atom pisze:EDIT: WOW od kiedy Kaoz moze zatrzymywać Saiyanów z taką potęgą ??
Gralem w tenkaichi budokai i chaozem zatrzymywalem komorczaka :P
dae pisze:
Nie o to chodzi, chodzi o to, że aby używać RPG Makera trzeba mieć licensje, czyli wykupić go, a strony mają go nielegalnie i dlatego nie wolno podawać linków(wlazł by ktoś z federalnych, zaczął sprawdzać, a potem ścigać autora), dlatego nie podaje się linków do stron z RPG Makerem 2k3
czyli to dotyczy tylko rpg makera 2003?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

BH Daimaouji pisze:
Dae pisze: Nie o to chodzi, chodzi o to, że aby używać RPG Makera trzeba mieć licensje, czyli wykupić go, a strony mają go nielegalnie i dlatego nie wolno podawać linków(wlazł by ktoś z federalnych, zaczął sprawdzać, a potem ścigać autora), dlatego nie podaje się linków do stron z RPG Makerem 2k3
Tak, właśnie dlatego nie można podawać stron z RPG 2k3
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

dae pisze:
BH Daimaouji pisze:
Dae pisze: Nie o to chodzi, chodzi o to, że aby używać RPG Makera trzeba mieć licensje, czyli wykupić go, a strony mają go nielegalnie i dlatego nie wolno podawać linków(wlazł by ktoś z federalnych, zaczął sprawdzać, a potem ścigać autora), dlatego nie podaje się linków do stron z RPG Makerem 2k3
Tak, właśnie dlatego nie można podawać stron z RPG 2k3
To dobrze , bo ja nie uzywam tego GOWNA (jak to mowi Kicek)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Vexeta
SSJ 2

Post autor: Vexeta »

Apropo gier czy wie ktos moze skad mozna pobrac gre Piccety lub inna zrobiona w stylu LOG?
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Vexeta pisze:Apropo gier czy wie ktos moze skad mozna pobrac gre Piccety lub inna zrobiona w stylu LOG?
Picceta jeszcze nie ma , ale widzialem pare na forum Piccety

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ