Bobercik Ball 2: Bobercik zakłada królestwo!

Jeśli stworzyłeś coś ciekawego i chcesz się tym podzielić, zamieść swoją pracę w tym dziale.

Moderator: Moderatorzy

Czy podoba Ci się Bobercik Ball 2?

Tak, jest super
10
45%
Może byc
3
14%
Nie czytałem
5
23%
Nie
0
Brak głosów
Największe badziewie na forum
4
18%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Sie robi ^^

Odcinek 61

Bobercik oddalił się, zniknął już z widoku zarówno Dae'mu, jak i Broly'emu. Dae został teraz sam na sam z legendą: Brolym, najpotężniejszym Saiyanem.
"Uda Ci się, musi!" - wmawiał sobie Dae
- No, na co czekasz? - zapytał Broly - A może obleciał Cie strach?
Dae jednak nie zawiódł. Uśmiechnął się pozornie i zaczął ładować. Broly przyglądał się, jak Dae się ładuje, nawet nie zmieniwszy się w SSJ...
- Żenada... To ma być ta wielka moc? - zapytał Broly
Dae nic nie odpowiedział, nie mógł, gdyż skupiał się na transformacji. Nagle na jego ciele pojawiły się rany, miliony małych cięć na skórze, z których zaczęła sączyć się krew. Saiyan krzyknął z bólu.
- AAAAAAAAAAAAAAAA!- krzyczał Dae
Nagle pokryła go biało-niebieska aura, która jaby pulsowała. Wytworzyły się fale, które dolatywały nawet do Brolyego. Legenda doceniła to, o czym mówił Dae. Patrzał teraz na dalszy przebieg przemiany.
Stała się dziwna rzecz: wokół Dae stworzyła się czarna poświata, a po chwili zaczęła wirować do środka wchłaniając wszystko. Nawet Broly z ledwością opierał się czarnej dziurze, a w pewnym momencie zmuszony był do cofania się. Dae jednak wciąż ładował się wrzeszcząc i chociaż zniknął z oczu Brolyego pod zasłoną czarnej płachty wciągającej wszystko kuli, to nie przestawał. Nagle z wnętrza zaczęły wylatywać ogromne wyładowania elektryczne, które niszczyły znajdujące się w pobliżu odłamki skał, tworząc drobinki pyłu. Przypominało to fajerwerki, dosyć efektowne, jakich jeszcze nie wiedział świat. Pojawiła się dziwna, fioletowo-granatowa, która zaczęła krążyć wokół Dae, coraz szybciej, szybciej i szybciej! Wkrótce stworzyła coś w rodzaju czarnej dziury, wciągającej wszystko do środka. Nawet legendarny super saiyan, Broly, miał problemy z utrzymaniem się w miejscu. Energia pobierana z otoczenia przez Dae wciągała wszystko, nawet oddalone o tysiące metrów, o setki kilometrów, planety znalazły się w jej mocy.
Broly był lekko zainteresowany.
- aaaaa - krzyczał dalej Dae, po czym zaczął krzyczeć jeszcze głośniej, jak nigdy wcześniej -a....A...a....A
TO już nie był zwykły krzyk, wszystko w pobliżu Dae zaczęło drgać, jak fale morskie podczas sztormu. Od wnętrza czarnej dziury wylatywały teraz co kilka sekund fale, rozmazując wszystko co jest wewnątrz. Nawet pioruny, wylatujące z wnętrza zaginały swój tor lotu pod wpływem dziwacznych fal.
Dae wisiał w powietrzu, czuł okropny ból, a raczej nie czuł - nic nie czuł. Ten ból był tak okropny, że uniemożliwiał wszystkie ruchy, Dae jednak używał swego jakże wypracowanego w ciągu długich lat nauki, mózgu, który teraz stał nad naprawde ciężkim zadaniem. Za jego pomocą kontrolował teraz całą energie, nie jak to zawsze robił, za pomocą mózgu, ale pośredniczo: przez inne części ciała. W pewnym momencie nieuwagi złamałby sobie prawą ręke w łokciu, jednak nie przerywał transformacji.
Broly zaczął strzelać kulami ki do środka czarnej dziury, nie wiedząc co dzieje się z nimi wewnątrz. Dae widział, jak kule wlatując do czarnej dziury są rozrywane na kawałki i przetwarzane na czystą energie, której tak brdzo potrzebował. Broly, wiedząc, że to był błąd, dać temu śmieciowi się zamienić, zrobił ogromną kule i strzelił w stronę czarnej dziury. Kula wybuchła przed czarną dziurą, powodując wielką eksplozje. Zakłóciła fale transformacyjne, roznosząc je w pył. Broly widział teraz Dae-go, wiszącego w powietrzu. A raczej jego noge, bo reszte wciąż pokrywała aura, która jednak po chwili znikła. Dae stał jak wryty, a jego włosy miały kolor niebieski. Nie ruszał się ani troszeczke, stał w bezruchu. Broly rzucił się na niego i zaczął bić, Dae jednak dalej się nie ruszał, nawet nie odsuwały go ciosy Brolyego, choć były potężne. Broly odleciał dalej, naładował się troche, nie wierząc w to, co widzi i zaczął formować fale. Dae wiedział, że musi coś zrobić, ale wiedział jednocześnie jaka potężna jest moc, którą teraz ma.
- DOSYĆ! - krzyknął Dae wyciągając prawą ręke do przodu
Mimo, że jeszcze nie chciał nic zrobić, to krzycząc wypuścił potężną fale we wszystkich kierunkach, a po wyciągnięciu ręki, wyleciał pocisk, jakby laser, jednak znacznie większych rozmiarów. Broly oberwał i był teraz strasznie porozcinany, "latające zwłoki". Dae zaś przestraszył się mocy jaką miał i skierował ręce w swoją strone. Przeszyły go miliony cieniutkich promieni i natychmiast się odmienił. Zaczął dryfować w kosmosie, bezwładnie, ale uśmiechnięty. Choć raz mógł pomóc, raz, miał nadzieje, że ostatecznie...

Mam nadzieje, że fajne :P
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
adrian
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: adrian »

bardzo fajny odcinek oceniam go 9-/10
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Odcinek 62:"Wolak!"

Kilka tygodni temu pewna dwójka wylądowała na bardzo rozwiniętej umysłowo planecie zwanej Yamakashi. Jej mieszkańcy, Yamakashińcowie, słyneli
z wielkiej inteligencji. Pewnego dnia, jeden z nich Jamagami spostrzegł dwie postacie na niebie.
Jamagami: Co to? Inwazja? Pomocy!!! Atakują!!!
Bobercik: Cicho siedź...jesteśmy przyjaźnie nastawieni...mój kolega potrzebuje pomocy.
Bobercik trzymał ledwo żywego Daegurth'a.
Jamagami: Kto to?
Bobercik: Nieważne!!! Pomóż mu!!!
Jamagami: Wielki mistrzu!!!
???: Słucham?
Z budynku nieopodal Bobercika wyłoniła się wysoka, potężna postać. Robert znał ją. Ale skąd...
<przypomnienie z Bobercik Ball'a>
- Kim, kim ty jesteś? - odezwał się Bobercik.
Nieznajomy nic nie odpowiedział, tylko uderzył Bobercika.
Nasz bohater też został pokonany. Tajemniczy wojownik zwrócił się do Bobercika:
- Nazywam się Wolak, pochodzę z planety Zenten i ...
<koniec przypomnienia>
Bobercik: Wolak!?!?!?
Wolak: Tak to ja. Dawno się nie widzieliśmy!
Bobercik: Minęło ponad 10 lat...hehe. Miło Cię widzieć. Ale teraz potrzebuje pomocy. Dae umiera!
Wolak: Dae? Dobra. Jamagami zanieś go do kapsuły leczniczej.
Jamagami: Ok.
Bobercik: Ten odcinek jest bardzo krótki, wiem, ale chcę go umieścić w nowy rok :) Więc dlatego :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jamagami
Silniejszy Saiya-jin
Kontakt:

Post autor: Jamagami »

Yamakashi to moje pseudo (wymyślone przez Bobercika) a Jamagami to mój nick :grin:
podoba mi się
Obrazek
Join The Naruto Online Multiplayer Game
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Ta , ale wiesz ze Nick = Pseudonim? :?
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Jamagami
Silniejszy Saiya-jin
Kontakt:

Post autor: Jamagami »

BH Daimaouji pisze:Ta , ale wiesz ze Nick = Pseudonim? :?
wiem napisalem ze wymyślony przez bobercika
Obrazek
Join The Naruto Online Multiplayer Game
Obrazek
Awatar użytkownika
AnimKing
SSJ 5

Post autor: AnimKing »

ej kiedy będzie więcej odcinków ?? bo czekam i czekam ii... nic
Awatar użytkownika
Mark
SSJ 2

Post autor: Mark »

witam jeszcze jestem przy odcinku 34 ale pomyliłeś się bobercik android 19 to ten inny stworzony przez gero 20 to gero a 21 to cell więc jak cell mógł kłócić się ze sobą tak i walczyć ramię w ramię ze sobą :evil:
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Mark pisze:a 21 to cell więc jak cell mógł kłócić się ze sobą tak i walczyć ramię w ramię ze sobą :evil:
Komorczak to NIE sztuczny czlowiek #21 jak wynika ze zrodla , i tak bym nie nazwal Komorczaka #21 , bardziej przypomina mi robaka (karalucha w 1 , modliszke w 3) a nie cyborga/androida

Jakby co to czytaj moj fanfik i sprawdz jakie "bledy" tam znajdziesz ok?

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Mark pisze:witam jeszcze jestem przy odcinku 34 ale pomyliłeś się bobercik android 19 to ten inny stworzony przez gero 20 to gero a 21 to cell więc jak cell mógł kłócić się ze sobą tak i walczyć ramię w ramię ze sobą :evil:
Wiem że 19 to twór Gero, wiem że 20 to sam doktorek, ale nigdy nie słyszałem o 21. Cell to jest okaz bez numeru. Jest za dobry na numerek xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Mark
SSJ 2

Post autor: Mark »

ale czytałem wszędzie że on ma numer 21 przecież jego gero też stworzył i też mu dał numerek bo jest androidem ale innym ale i tak ma numer wszędzie napisane jest że ma numer 21 ok nie musisz zmieniać tamtego to znaczy możesz zmienić na androida 22 w swoim tam rozdziale jeśli możesz
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Masz pol racji chociaz , ale to nie jest 21 tylko przed tym numerem (bo zostal stworzony PRZED #17)
Ostatnio zmieniony ndz mar 18, 2007 4:11 pm przez BH Daimaouji, łącznie zmieniany 3 razy.

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

1.Heh, Bobercik Ball 2 znowu popularnym tematem xD
2.Jak dla mnie Cell nie ma numerka
3.Nie obrażaj Bartusia ;]
4.Nie kłócić się tutaj
5.Dziękuje
6.Może napisze nowy odcinek
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

bobercik pisze:1.Heh, Bobercik Ball 2 znowu popularnym tematem
1.Hehe
2.To byla obraza tez na mnie?
3.No czekam , fajnie by bylo gdyby zrobil 100 odcinek

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

BH Daimaouji pisze:
bobercik pisze:1.Heh, Bobercik Ball 2 znowu popularnym tematem
1.Hehe
2.To byla obraza tez na mnie?
3.No czekam , fajnie by bylo gdyby zrobil 100 odcinek
1.:)
2.To była informacja dla Marka
3.Też bym się cieszył xD
4.Zgłosiłem post Marka adminowi. Normalnie bym siedział cicho ale niech wywali spam z mojego tematu xD
Obrazek
ODPOWIEDZ