To jest offtop.
Jeżeli chcecie prowadzić dyskusję na temat przynależności do Anime to załóżcie taki temat ...
DF
Więc zakładam taki temat. Zaczynamy.
Czy myślicie że Galactic Football to Anime? Moim zdaniem potroche tak, ponieważ wygląda trochę Animowo xD A przy okazji jest o piłce nożnej a takich anime jest mało, więc można zaliczyć.
xD Przynajmniej jakiś posłuch jest ;]
DF
Ostatnio zmieniony pt paź 20, 2006 2:37 pm przez Bobercik, łącznie zmieniany 1 raz.
A moim zdaniem nie , patrz na napisy koncowe (kurde szkoda ze teraz nie mam Fox Kids! Bym zoabczyl znowu napisy koncowe) , nie MA nic z autorow japonkich ponadto postacie nie wygladaja bardzo na tych z Anime
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Robert pisze:Możliwe. Ale właśnie Jetix ma dużo programów podobnych do Anime, np. Sonic X
To wlasciwie JEST anime , Anime na 100% nie sa:
Witch (Po jakiego czorta polaca przetlumaczyli "Witch" na "Czarodziejki"? No dobra one nie sa zle ani brzydkie ale "Witch" to "Wiedzma" nie wazne czy to pierwsze litery imion glownych bohaterek)
Odlotowe Agentki
Robo Malpy
Galactic Football
I chyba tylko to bo od dawna nie mam okazji obejrzec Fox Kids wiec nie wiem jakie sa inne opcje
Nascar Racers nie traktuje jak anime bo mi nie przypomina na Anime wogle
"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli
Anime to wszystkie cartoony i tym podobne, nawet smurfy, bolek i lolek, reksio, czy inne to też anime! Naprawde wszystko co rysowane i wprawiane w ruch to anime
Dobra macie jakies inne "Anime" ktore chciecie dac?
Piotrek pisze:Anime to wszystkie cartoony i tym podobne, nawet smurfy, bolek i lolek, reksio, czy inne to też anime!
LOL "Cartoony"? Nie mozna poprostu powiedziec "seriale animowane"? BTW Smurfy a czemu nie dales Smerfy? BTW Anime to wszak animacja ale japoncycy tak nazywaja swoje "dziela" zamiast.......wiadomo jak
Galactic Football to nie anime. Nie dość, że było produkowane we Francji, to jeszcze maczał w tym palce Jetix, który raczej nie produkuje tego typu seriali.
Jednak z drugiej strony można mieć wrażenie, że jest to anime, mimo, iż postacie i sposób wykonania grafiki raczej nie wskazują na ten gatunek.
Co innego mozna powiedzieć o np. Oban Star Racers, które było produkowane we Francji i Japonii i jest stuprocentowym anime.
Jest tak, jak napisali Dae i Wego. Anime to po japońśku film animowany. Więc pszczółka maja to też anime ^^ I tym bardziej to anime, o którym jest w tym temacie.