Pytanie tyczy się także wszelkich innych emulatorów i gier-np. Snes umożliwia gre przez net'a, ale wciąż nie mogę się połączyć
Gra przez net'a w gry emulowane...
Moderator: Moderatorzy
Gra przez net'a w gry emulowane...
Czyli-chciałbym sobie zagrać np. w DB:GT Transformation z kolegą-gram na VBA...co i jak włączyć, by połączyć się z kolegą przez Net i grać?
Pytanie tyczy się także wszelkich innych emulatorów i gier-np. Snes umożliwia gre przez net'a, ale wciąż nie mogę się połączyć
...

Ja wiem jak grać w gry na GB/GBC/GBA przez neta, najpierw ściągnij emulator vba link(np. z tej strony www.mxemu.com ) i później włączasz options>link>options tam wybierasz "network" i jeden zmienia zawleczke na "server" i zakłada gre(uwaga, trzeba ustawić żądaną ilość graczy!), a jego kolega(dzy) klikają zawleczke "client" i wpisują tam IP tego co zakłądał server, jednakże, aby gra się nie przycinała, to potrzeba bardzo szybkiego połąćzenia internetowego, a żeby wogóle dało się grać to jeden z graczy(zakładający server) musi mieć zewnętrzne ip(czyli nie sieciowe, tylko własne!). Oprócz tego da się grać w gry na PSX, ale nie próbowałem nigdy... A na poczciwego Snesa nigdy nie próbowałem, ale chyba jednak spróbuje 
-
Szymekk1990
- Wojownik z Kaioukenem
1. "Tesh" to takie słowo niektórych analfabetów, albo tych co nie znają ojczystego języka...
2. Do gry przez internet co najmniej jedna z osób musi mieć IP zewnętrzne(nie ip servera sieci lokalnej!). Jeżeli ktoś nie wie, czy ma coś takiego, to niech zapyta usługodawcy internetowego.
Można też grać za pomocą programu Hamachi, który tworzy sieci wirtualne, ale to nie jest zbyt szybka sieć...
Ehhh, jeśli ktoś ma Ethernet to niech zawsze się przyłącza, a nie kazuje komuś z niskim transferem się przyłączyć do niego! Ethernet jest to najszybszy(?) internet, chyba 2MB/s ^^
2. Do gry przez internet co najmniej jedna z osób musi mieć IP zewnętrzne(nie ip servera sieci lokalnej!). Jeżeli ktoś nie wie, czy ma coś takiego, to niech zapyta usługodawcy internetowego.
Można też grać za pomocą programu Hamachi, który tworzy sieci wirtualne, ale to nie jest zbyt szybka sieć...
Ehhh, jeśli ktoś ma Ethernet to niech zawsze się przyłącza, a nie kazuje komuś z niskim transferem się przyłączyć do niego! Ethernet jest to najszybszy(?) internet, chyba 2MB/s ^^