DidixBall

Jeśli stworzyłeś coś ciekawego i chcesz się tym podzielić, zamieść swoją pracę w tym dziale.

Moderator: Moderatorzy

Czy podoba ci się DidixBall?

Tak
16
59%
Nie
7
26%
Obojętnie
4
15%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Post autor: Maciej »

Dzięki...ale mam pytanie...czy ktokolwiek chce żebym kontynuował DB?
<tak pytam z ciekawości, bo zdarzały się chwile, w których pisałem tylko dla siebię>...
Fight.
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Pewnie że chcemy(mówię za siebie) ale jeden szczegół i jedna zmiana by się przydała. To historii chciałbym dołączy ja !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

no ja chce ja prawie zawsze czytałem ale teraz mam problem bo niepamiętam ja tam występuje?? bo niechce mi sie patrzec do tyłu
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Post autor: Rav »

Jasne, że chemy...przecież nie mogę zamieścić tylko połowy sagi na stronie :P

A tak na serio, to z niecierpliwością czekam, aż będę mógł zaspokoić swoją ciekawość i dowiedzieć się, jak to wszystko dalej się potoczy...

Kris: Nie ma litości dla leniwych! Nie mów mu, Didix! :twisted: Muahaha :razz:
...::: Keep Calm & Follow your Joy :::...
Awatar użytkownika
Bart
SSJ 5

Post autor: Bart »

niepytaj sie tylko dokańczaj ;)
i mam nadzieje że pamiętasz jak mnie dołaczyć do opowieści, czy znowu mam i przypomniec :D
ćwoki! jak ktoś żyje na tym forum, to niech pisze na mail barts10@gmail.com
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

hehe jestem zapomniałem a wtedy mi sie niechciało sprawdzać dobra czekam na kolejne odcinki.

btw. Nawet masz troche racji Rav że niema litość dla leniwych , ale juz mam i jest ok
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Bart pisze:niepytaj sie tylko dokańczaj ;)
i mam nadzieje że pamiętasz jak mnie dołaczyć do opowieści, czy znowu mam i przypomniec :D
hmm....przykro mi Bart "skleroza" boli.... :oops: :mrgreen:
Fight.
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

Ja też się zgłaszałem XD przypominam
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

<Przeczytajcie poprzednie odcinki, bo możecie się nie połapać>...

Dragon Ball
present
DIDIX BALL
C.D. Finału...

Zgromadzona publiczność miała dość oczekawiań na Didix`a, który zniknął w poszukiwaniu Worma.
"Zaczynajcie walkę!", "Weźcie się do roboty!" i tego typu teksty co chwilę wykrzykiwali kibice.
-Mam już dość tego...-wypowiedział DF i zniknął z pola areny.W jego ślady poszli Rav, Arti oraz Dae.
Cała czwórka pojawiła się w miejscu, gdzie miał się narodzić Worm. Dae nie blefował...
Wielkie, zielone, oślizgłe monstrum wgniatało właśnie Didixa w ziemię.
Rav i DF musieli unosić się w powietrzu, bo inaczej byliby zdyskwalifikowani. Rav bez zastanowienia ruszył na Worma.
Z całej siły uderzył go z pięści w twarz, a ten tylko lekko ugiął się w bok. Spojrzał na Rava, zszedł z Didixa i zrobił wielki zamach ręką.
Rav, który kompletnie był zaskoczony faktem, że przeciwnkowi nic się nie stało dostał z piąchy w brzuch.
Upadłby na glebę, lecz w ostatniej chwili chwycił go DF.
-Rav, powninniśmy odpuścić sobię ten turniej.W przyszłości to sobię wynagrodzimy-powiedział DF, położył Rav`a na ziemię i w tym samym czasie na niej stanął.
Rav wstał i przemienił się w SSJ2, a w jego ślady poszedł DF.Didix miał problemy z utrzymaniem się na nogach, lecz przemienił się w SSJ.
Arti również gotów był do walki.
-Głupcy! Nie macie z nim szans! On jest niezniszczalny! Rozwalić go mogę tylko JA! -krzyknął Dae.
-Mam jedno pytanie-powiedział Arti zwracając się do Dae`go-Dlaczego nie wyczuliśmy jego Ki podczas walki z Didix`em?
-Bo on jest z Gumy! Nie posiada żadnej Ki! HAHAHA!!!-znów wydarł się Dae.
Cała nasza czwórka stała obok siebię <niczym power rangers>, a w ich stronę wyleciał Worm...
-STÓJ!-rozkazał Dae, a Worm w mgnieniu oka wykonał rozkaz-mam pomysł.Może chcecie się zmierzyć z Wormem w walce jeden na jeden po kolei?!
-JESTEŚ TAKI PEWNY SIEBIĘ?!-krzyknął DF-DOBRA!!!
Nasza czwórka odwróciła się i zaczęła grać w papier, nożyce i kamień <co bardzo zdziwiło Dae`go>...
-Dobra...idę pierwszy!-Oznajmił DF, po czym zrobił krok w przód, a pozostała trójka odleciała z pola bitwy.
Jak wyglądać będzie walka pomiędzy DF`em, a Wormem?
Tego dowiemy się w kolejnych odcinkach!
<I jak ...dobrze na początek?>
Fight.
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

dobrze nawet bardzo jak po tak długim czasie niepisania
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Tak, odcinek jest w porządku, ale liczę, że pisząc kolejne odcinki powrócisz do formy ;]

PS: Jeśli to możliwe, chciałbym, aby moja postać była trochę bardziej zła i bezwzględna (efekt Majina; ale też bez przesady ;] ).
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

No, no, bardzo ciekawe! Aż motywujące i pobudzające do przemyśleń! Bardzo, naprawde, bardzo fajny odcinek!

BTW. Zobaczymy co będzie dalej ^^(i mam nadzieje, że pamiętasz, zgodziłeś się, że jestem Saiyanem wychowywanym przez ród Babidich[or somethin like that...])
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Dragon Ball
present
Didix Ball
Śmierć trójki...

Kiedy DF przemienił się w SSJ2 był już gotów rzucić się na rywala, lecz ten zaczął TAŃCZYĆ! <wydając przy tym przedziwne okrzyki>...
- Czy on robi sobie ze mnie głupka?! - powiedział ze zdenerwowaniem DF, a wokół niego zaczęły szaleć wyładowania elektryczne <jak to w SSJ2, tyle że o wiele większe>.
DF wyciągnął palec wskazujący i całą swą energię skumulował właśnie w nim. Wyleciał w powietrze, wycelował palcem w stronę nadal tańczącego Worma i z złowrogim uśmiechem na twarzy wymruczał "giń".
- MATKO, ON NAS WSZYSTKICH POZABIJA! - krzyknął Arti ze zdenerwowaniem.
Tylko Rav zachował zimną krew i w mgnieniu oka teleportował się za plecy DF`a i uderzył kantem dłoni w drugą rękę, a strumień energii wystrzelił w stronę nieba.
- Czyś ty skretyniał?! - krzyknął Rav - chcesz ratować Ziemię, czy ją zniszczyć?!
- Mam już tego dość! Nie obchodzi mnie teraz ten cały Worm. Chcę dokończyć walkę z tobą! Chcę ci pokazać, że nie jesteś wcale taki silny za jakiego się uważasz!
- Ej, chłopaki! Dajcie siana...-powiedział Didix próbując uspokoić sprawę, lecz dostał od DF`a poteżny cios w twarz i z hukiem wbij się w glebę.
- Teraz to już przesadziłeś DF - burknął Rav, zamieniając się w SSJ2 - walczmy!
Dopiero wtedy Worm przestał tańczyć. Spojrzał w stronę walczących ze sobą kumpli i zaczął się śmiać.
- A TY CO TAK RŻYSZ!!! - krzyknął podlatujący do Worma Arti. Worm zablokował pięść przeciwnika. W tej chwili od tyłu zaatakował go Didix. Udało mu się. Worm się przewrócił.
- Dwóch na jednego?! - spytał Dae i ku zdziwieniu wszystkich zmienił się w SSJ - TO NIE SPRAWIEDLIWE!!!
Podleciał i złapał Artiego za głowę, po czym uderzył nią o własne kolano.Arti`emu pociekła krew z nosa.
- Ej, tam na dole nasi przyjaciele walczą o losy tego świata, a my tu jakieś niepotrzebne walki wprowadzamy - powiedział z trudem Rav odpierając ataki DF`a.
-Nie obchodzi mnie to! Zajme się tym, kiedy już ciebię rozwalę!
Lecz nagle DF zaczął słabnąć. Spadł na ziemię. Historia się powtarza. DF cierpi dokładnie tak samo jak Rav.
- KAPITALNIE ! Udało mi się! -krzyknął Dae - jest w końcu jakiś Sayian po mojej stronie!
Miał rację DF podniósł się, a na jego czole widniała literka "M".
-To dlatego tak się zachowywał....-wymruczał Rav.
DF ponownie ruszył na Rav`a. W tym czasie Didix trzymany za koszulkę przez Worma był okładany pięściami. W końcu Worm skończył i puścił Didixa, a ten bez sił runął na ziemię.
-Za cienki jesteś żeby cię dobijać - powiedział Worm swoim ochrypłym głosem, i ruszył w stronę Artiego i Dae. Ten drugi miał duże kłopoty z rywalem. Worm jednak szybko uporał się z Artim.
Wystarczyły dwa ciosy, by obok Didixa leżał jego kumpel.
Rav i DF toczyli zażartą walkę. W której roiło się od różnorodnych technik i uderzeń. Jednak DF zwyciężył, gdyż jako Majin DF był bliski osiągnięcia kolejnego stadium.
Didix, Arti i Rav leżeli obok siebię nieprzytomni. DF lekko zdyszany wylądował koło Worma i Dae. Worm wyciągnął rękę i urzył Ki Blasta. Podmuch energii rozniósł w pył całą trójkę.
Co teraz czeka Ziemię?
Czy DF na dobrę przeszedł na stronę zła?
To w kolejnych odcinkach...

I jak?
Fight.
Awatar użytkownika
Rav
;)
Kontakt:

Świetny odcinek, bardzo mi się spodobał :) Każdą linijkę czytałem w napięciu. Tak trzymać :cool:
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

Hmmm... Mam tylko nadzieję że mi przejdzie :D:D:D
Super, z każdą linijką byłem coraz bardziej ciekaw co będzie dalej, co przydarzy się za chwilę, z napięciem czekam na kontynuację Didix :)
ODPOWIEDZ