Tsubasa Chronicle

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Tsubasa Chronicle

Post autor: Dae »

Zna ktoś to anime? Zapewne nie, bo jest mało popularne. Osobiście, przez przypadek, znalazłem je na www.youtube.com i zacząłem oglądać. Do teraz(patrz czas napisania postu) obejrzałem 27 odcinków.

Anime opowiada o miłości między Syaoranem, a księżniczką Sakurą, jednak na ich drodze staje bardzo wielki problem. Księżniczka ma w sobie bardzo wielką moc i ktoś chce ją wykorzystać dla swoich celów, jednak Syaoran uratował ją przed przejściem do innego wymiaru. Niestety nie ma nic za darmo. Tuż po tym jakją uratował odleciały jej "piórka pamięci". Całe skrzydła miały symbolizować żywe serce, a bez piórek osoba umiera. Każde takie piórko zawiera część mocy Sakury i część jej wspomnień. Piórka te rozeszły się po wszystkich wymiarach, tak więc Syaoran, wraz z napotkanymi osobami, wyrusza w poszukiwaniu pamięci swojej ukochanej. Jednak by móc podróżować między wymiarami musiał oddać "swój związek" z Sakurą, tak więc Sakura nawet jeśli odzyska pamięć, to nie będzie pamiętała Syaoran'a.

Anime polecam, bardzo fajne i ciekawe ^^
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Post autor: Keynan »

Obejrzałem parę ciekawych odcinków i muszę przyznać, że śą dosyć fajne :). Jednak moim zdaniem w pierwszym odcinku- dosyć damskie i zbyt mało życiowe.
Obrazek
Życie stworzone jest z fragmentów,
o których tylko wiedzą Ci, którzy nas znają
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Tak, pierwszy odcinek dosyć "damski", ale później, sceny walk! Rozkosz! Do tego wyścigi, czy moment, w którym dowiadują się, że są w świecie wirtualnym! To wszystko jest świetne!
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Anime (jak na produkcje Clampa) jest smutne (Szczegolnie koncowka) ale podoba mi sie , ze polaczyli niektore serie Clampa w jednosc (Mokona (tym razem w roli mowy) , Rayearth znany jako ognisty wilko-lew , Seres blekitny/wodny smok i ten ptak z MKR tez sa)

A ten ich pobyt w swiat realny jest smieszny , Pan Kurogane tez jest fajny (szczegolnie w swoim "Ziemskim ubraniu") widac , ze nie lubi , jak ktos sie wysmiewa z jego imienia

Update (02.01.2013)

Wczoraj na YT znalazłem co by było gdyby 4kids dostali tę serie, ale niestety to był tylko trailer i przypominało mi się smutne rzeczy z tego anime.

Zapewne gdyby dostali to zmienili by muzyke w końcówce na mniej smutną (może nawet wesołą)
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ