Genki Dama

Sprawy nie dotyczące strony, ale na temat DB.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

Post autor: Maciej »

adrian91 pisze:tak to już sobie autor zażyczył ale songo pokonał freeze,buu,tsufula itp a vegeta pomagał i inni
Wszyscy Ziemianie pokonali Buu.KKRT tylko stworzył tą biedną technikę...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Didix pisze:
adrian91 pisze:tak to już sobie autor zażyczył ale songo pokonał freeze,buu,tsufula itp a vegeta pomagał i inni
Nie taka biedna , kula Genki to ostateczny atak w walce ze zlem , to jest cos podobnego jak otrzymanie mocy od przyjaciol wiec to nie byla biedna technika , Kula Genki to moc WSZYSTKICH zywych istot!
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

BH Daimaouji pisze:
Didix pisze:
Nie taka biedna , kula Genki to ostateczny atak w walce ze zlem , to jest cos podobnego jak otrzymanie mocy od przyjaciol wiec to nie byla biedna technika , Kula Genki to moc WSZYSTKICH zywych istot!
Ja jej nie lubie.Zanim KKRT ją zrobił ,to mijało z parę nudnych odcinków....zawsze...
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Didix pisze:
BH Daimaouji pisze:
Didix pisze: Wszyscy Ziemianie pokonali Buu.KKRT tylko stworzył tą biedną technikę...
Ja jej nie lubie.Zanim KKRT ją zrobił ,to mijało z parę nudnych odcinków....zawsze...
A co myslaes? Ze bedzie ja robil w 5 sekund jak w grach DB na pegazusa?
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Maciej
SSJ 5

No skoro to taka technika ostatniej szansy ,to powinna być ona jakaś wspaniała ,a nie takie.....coś...
Awatar użytkownika
adrian
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: adrian »

ale tylko on ją umiał jak by nie umiał to by przegrał z buu
Awatar użytkownika
Rayman
Golden Oozaru
Kontakt:

Post autor: Rayman »

Zgadzam się z adrianem :o
Tak samo w DBGT przegrałby z Liszin Ronem :(

Uważam, że ta technika jest bardzo przydatna :roll:
:arrow:
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

zgadzam się, jak to powiedział Kaio-Sama, nie udeża nią się oczyma tylko sercem
Obrazek
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Trzeba od czegoś zacząć:

Jakby nie KKRT, to by nie było Gohana - nie byłoby więc też Buu, a raczej nie zostałby wskrzeszony... Koniec. Narozrabiał, to musiał posprzątać

CO do Genki Damy to ja uważam, że wojownik mógł oddawać wsoją moc(ale po co?) Jednak ja bym na miejscu KKRT zrobił atak "Inside Genki Missile", czyli wszedłbym w Genki Dame i zaatakowałbym wtedy Buu. I tak by zginął XD
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Rayman
Golden Oozaru
Kontakt:

Post autor: Rayman »

dae pisze:Trzeba od czegoś zacząć:

Jakby nie KKRT, to by nie było Gohana - nie byłoby więc też Buu, a raczej nie zostałby wskrzeszony... Koniec. Narozrabiał, to musiał posprzątać

CO do Genki Damy to ja uważam, że wojownik mógł oddawać wsoją moc(ale po co?) Jednak ja bym na miejscu KKRT zrobił atak "Inside Genki Missile", czyli wszedłbym w Genki Dame i zaatakowałbym wtedy Buu. I tak by zginął XD
Masz rację Dae ale gdybyś wszedł w Gienki dame i zaatakowałbyś to byś
chyba zginął, nie :?:
I jeszcze jedno skąd wiesz, że KKRT to wtedy potrafił :evil:
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Megatron pisze:I jeszcze jedno skąd wiesz, że KKRT to wtedy potrafił :evil:
Jak wakczył z Buu, to przecież pewne. Tzn. użył tylko w filmie kinowym, ale tam były jeszcze androidy(filmi z Super 13). Poza tym jak ktoś zna Genki Dame, to może kombinować przecież...

Lekko odchodząc od tematu, to najlepszym kombinatorem był gotenks XD Jakie on ataki czasem wymyślił XD
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Szpaner
Zasłużony

Post autor: Szpaner »

Genki Dama... Wspaniała technika, najpotężniejsza ze wszystkich. Wielu uważa, że potrafi jej używać jedynie Goku i Kaito, a jednak był ktoś jeszcze. Nie mam tu na myśli Kuririna, który rzucił nią w Saiyan Sadze, a Cella. I on potrafił stworzyć "energie wszechświata" lecz nigdy jej nie użył.

Co do samej techniki, uważam ją za bardzo ciekawą. Jest niebywale potężna i skuteczna, lecz ma dwie wady... Jedna to długi czas zbierania energii, który w Buu Sadze bardzo wzrósł poprzez niechęć Ziemian. Drugi to... nieskuteczność. Technika ta tak naprawdę zdawała egzamin jedynie w kinówkach oraz Buu Sadze. Nie dała rady Vegecie, Freezerowi... Mimo, że była techniką ostatniej szansy. Tak więc nad jej skutecznością możnaby się tu rozwodzić.

Co do wniknięcia w Genki Dame przez Goku... Jedna z wersji głosi, iż żeby wykonać Genki Damę trzeba mieć czyste serce. Goku jednak jako SSJ był opętany gniewem, więc nie potrafił wykonać techniki do końca. Przypadkowo wchołnęła go Genki Dama i dała niewyobrażalną moc.
Ta teroia jest jednak mym zdaniem jest trochę inna od prawy. Czemu? Ponieważ żeby osiągnąć SSJ trzeba było żywić dobre a nie złe uczucia, więc gniew w SSJ - teoretycznie - nie istniał. Mimo to sam Goku przyznał w Cell Sadze, że muszą wyćwiczyć przemianę w SSJ bez agresji... Niemniej taka teoria mnie nie zadowala.
Rekord w usuniętych postach następujących bezpośrednio po sobie - 22 :wink:
Awatar użytkownika
Dragon Fist
A True Dragon

Post autor: Dragon Fist »

dae pisze:Trzeba od czegoś zacząć:

Ostatnio sporadycznie wypowiadałem się działach związanych z Anime, uczestniczyłem tylko w pobocznym życiu forum, trochę się zaniedbałem, więc żeby nie było ;)

Hmm... Święta racja- dla przykładu, w Budokai 3 zamiast Genki Damy bądź Super Genki Damy, Goku na poziomach SSJ, SSJ2, SSJ3 i SSJ4 wytwarzał Genki Damę, po czym wchłonąwszy jej moc atakował wroga atakiem Super Smoczej Pięści ;)

Nie mogę powiedzieć czegoś w stylu "ej co wy chcecie, Genki Dama jest super" albo odwrotnie(no w gruncie rzeczy to mogę ale duma mi nie pozwala na taką wypowiedź ;]) Uważam Genki Damę za wspaniały atak, ponieważ do jego wytworzenia wojownik potrzebował 100% czystego serca i energii żywych istot, czyli być może już sam opis techniki czyni ją czymś pięknym. To, że umiejętność tę posiadała jedna jedyna postać, czyniła tę technikę czymś wyjątkowym, unikatowym... Nie powiem że atak Genki Damy poprzedzało zawsze jakieś 5 nudnych odcinków, ponieważ nie były one nudne. Nie nazwałbym nudną tej epickiej walki dobra ze złem, w której co chwilę obie ze stron przechylają szalkę na swą stronę, lub gdy jedna z nich w ostatnim tchnieniu desperacji broni się przed drugą...

Mam nadzieję, że przemówiłem właściwie i dam co niektórym z was powód do myślenia i być może obejrzenia po raz kolejny odcinków z walk kończących się atakiem Genki Damy... ;)
Awatar użytkownika
Ikoden
SSJ 2

Post autor: Ikoden »

Kula genki jest cenzura tyle powiem.Nie ma co tamto .Ta technika wcale biedna nie jest to jest najpoteżniejsza technika jak się ma kontakty. :P Best technika oprócz Kamehameha
www.dbo2.pl - Zapraszamy :P
ODPOWIEDZ