Skład rep. Polski na MUNDIAL 2006
Moderator: Moderatorzy
Skład rep. Polski na MUNDIAL 2006
Czy podoba się Wam skład Polski na MUNDIAL?
Mnie nie, bo nie ma Dudka, Frankowskiego...
oto skład:
bramkarze - Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), Łukasz Fabiański (Legia Warszawa);
obrońcy - Jacek Bąk (Al-Ryyan), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metallist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków);
pomocnicy - Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (FC Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Piotr Giza (Cracovia Kraków), Damian Gorawski (FK Moskwa);
napastnicy - Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (FC Southampton), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).
bramkarze - Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), Łukasz Fabiański (Legia Warszawa);
obrońcy - Jacek Bąk (Al-Ryyan), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metallist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków);
pomocnicy - Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (FC Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Piotr Giza (Cracovia Kraków), Damian Gorawski (FK Moskwa);
napastnicy - Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (FC Southampton), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

Re: Skład rep. Polski na MUNDIAL 2006
No i bardzo dobrze. Dudek gra mało i wystarczająćo się nagrał. Janas dał szanse młodym a nie jakimś staruchom co potem kończą kariere. Franek nic nie strzela. Jedzie się za forme nie za zasługi.Tommy pisze:Czy podoba się Wam skład Polski na MUNDIAL?
P.S. Uwielbiam Drewniakopulosa-Rasialdo-Drewaniakow-Sękacz.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*
Kocham Cię Patrycjo :*
Rasiak grał za to dużo : ] na trybunach Tottenhamu ,dopiero druga liga pozwoliła mu grać ,bo w końcu to jego poziom ,ale ulubieniec Janasa musiał jechać . Jeśli zaś chodzi o Dudka to zero szacunku mu okazano .Jesteśmy świadkami upadku bohatera .Od wygrania Ligii mistrzów ,gdzie był królem ,aż po nie granie w klubie i nie powołanie na MŚ .Takich rzeczy się nie robi panie Janas .pp3088 pisze:No i bardzo dobrze. Dudek gra mało i wystarczająćo się nagrał. Janas dał szanse młodym a nie jakimś staruchom co potem kończą kariere. Franek nic nie strzela. Jedzie się za forme nie za zasługi.Tommy pisze:Czy podoba się Wam skład Polski na MUNDIAL?
PS. POLSKA MISTRZEM ŚWIATA !!!!!!!!!!!!!!!
Uwertura...

Wolak pisze:Rasiak grał za to dużo : ] na trybunach Tottenhamu ,dopiero druga liga pozwoliła mu grać ,bo w końcu to jego poziom ,ale ulubieniec Janasa musiał jechać . Jeśli zaś chodzi o Dudka to zero szacunku mu okazano .Jesteśmy świadkami upadku bohatera .Od wygrania Ligii mistrzów ,gdzie był królem ,aż po nie granie w klubie i nie powołanie na MŚ .Takich rzeczy się nie robi panie Janas .pp3088 pisze:No i bardzo dobrze. Dudek gra mało i wystarczająćo się nagrał. Janas dał szanse młodym a nie jakimś staruchom co potem kończą kariere. Franek nic nie strzela. Jedzie się za forme nie za zasługi.Tommy pisze:Czy podoba się Wam skład Polski na MUNDIAL?
1. Piękny post.
2. Nie dość, że w Liverpoolu nie chcą go, to jeszcze nie chcą w Polsce. A ten człowiek tak się poświęcił dla Beniteza.
Zgadzam się, jak zwykle Krzysiek pisze mądre rzeczy.Tommy pisze:Wolak pisze:Rasiak grał za to dużo : ] na trybunach Tottenhamu ,dopiero druga liga pozwoliła mu grać ,bo w końcu to jego poziom ,ale ulubieniec Janasa musiał jechać . Jeśli zaś chodzi o Dudka to zero szacunku mu okazano .Jesteśmy świadkami upadku bohatera .Od wygrania Ligii mistrzów ,gdzie był królem ,aż po nie granie w klubie i nie powołanie na MŚ .Takich rzeczy się nie robi panie Janas .pp3088 pisze: No i bardzo dobrze. Dudek gra mało i wystarczająćo się nagrał. Janas dał szanse młodym a nie jakimś staruchom co potem kończą kariere. Franek nic nie strzela. Jedzie się za forme nie za zasługi.
1. Piękny post.
2. Nie dość, że w Liverpoolu nie chcą go, to jeszcze nie chcą w Polsce. A ten człowiek tak się poświęcił dla Beniteza.

Nie wiem czemu zwalasz wine braku gry Dudka na Janosika. On zrobił jedynie to co powinien, ponieważ powoływanie piłkarza bez formy jest niczym strzał we własną bramkę. Tu głównym problemem jest Benitez i odsunięcie Dudka od podstawowego składu, a nawet pierwszego zespołu. Bohater Finalu Ligi Mistrzów stacza się jako zawodnik, ale nie z winy kogokolwiek z Polski, lecz przez Beniteza i Jose Reina, który wygyzł Dudiego ze składu, przy dużym poparciu trenera. Konsekwencją tego jest brak formy u Dudka, a więc marne szanse na dobrą gre w MŚ. Nie dziwie się więc, że Jerzy nie jest w elitarnym klubie "23".Jeśli zaś chodzi o Dudka to zero szacunku mu okazano .Jesteśmy świadkami upadku bohatera .Od wygrania Ligii mistrzów ,gdzie był królem ,aż po nie granie w klubie i nie powołanie na MŚ .Takich rzeczy się nie robi panie Janas .
Co do skałdu ogółem... Nie dziwie się, że nie ma Franka, a raczej mnie to dziwi, ponieważ sądziłem, że Janas nie da za wygraną. Chyba jednak doszedł do tego samego wniosku co ja, że napastnik, który nie strzela bramek jest jak pomocnik, który podaje do przeciwników. Za to nieporozumieniem jest powołanie Gizy, Rasiaka, Bąka. Za tego pierwszego powinien znaleść się jakiś dobry obrońca, gdyż tych mamy dośc mało w kadrze. Za Kłode powinien wbiec na boisko Saganowski, a Bąk błąkający się po Katarskiej lidze winny zwolnić miesjce Kłosowi.
Rekord w usuniętych postach następujących bezpośrednio po sobie - 22 
Nie rozśmieszajcie mnie . Dudek nie gra to nie jedzie-co jak co ale gra dla bramkarza jest priorytetem, bo straci pewnośc sytuacji. Powiedz mi w jakiej gra Frankowski lidze?? 2 liga angielska i nie trafia. A w trej lidze gra także Rasiak-drewniak i strzela więc o co cała kłótnia. Frankowski na pewno nie chicałby być rezerwowym i by prowokował. Jak on to określił bylo by to dla niego hańbiące(ława). Co do Boruca każdemu zdarzy się gorszy mecz mu się zdarza rzadko. Gra w silnym Celticu i ma pewne miejsce. Co do dudzia w meczu z austriakami między nogami jak prawie wszystkie. Na wyspach też nie błyszczał. Po za tym woli kręcić reklamy z TP. Co do innych powołań brakuje Janczyka zamiast Jelenia, Iwańskiego zamiast Gizy, Burkharta zamiast Mili i Wzięcie Rasiaka to katastrofa. Miał lepszych.
W eliminacjach grał najsilniejszy skład Polski- Dudek, Kłos, Rząsa, Bąk, Baszczyński, Krzynówek, Szymkowiak, Kosowski, Smolarek, Żurawski, Frankowski. I szło im o wiele lepiej, bo tylko z Anglią przegrali. A tu... Boruc, Żewłakow, Bąk, Bosacki, Baszczyński, Krzynówek, Szymkowiak, Sobolewski, Radomski, Żurawski, Smolarek. I nic im nie wyszło. Powód- brak gwiazd: Kłosa, Franka i Dudzia.
Czy ty piszesz serio? Zrozumcie to wreszcie!!! Janas nie wziął Dudka bo nie chciał sadzać tak zasłużonego piłkarza na łąwce rezerwoywych. Bo patrząc chłodno na sprawę Boruc przerósł Dudka.Tommy pisze:Dudzia.
Kolejny pokrzywdzony. Śmiać mi się chcę czytajac, jak on to mówi: Na mudialu bym wrócił do formy. Przecież Janas nie mógł ryzykować, czy Franek strzeli czy nie. Po za tym Frankowski nie strzela goli w lide, w której gra ktoś tak cienki jak Rasiak. Ba, nawet dobrze sobie radzi. Wg. mnie Franka spotkała zasłużona kara. Pół roku przed mundialem zmieniać klub, w którym wszystko mu się udawał(Elche) za troszkę wyższą pensję.Tommy pisze: Franka
Co do Kłosa, to sam on przyznał, że grał źle.
BTW Janas popełnił błedy:
-za wolno reagował z ławki
-brak odpowiednich ludzi(np.fizjologa)
-brak motywacji.