Artykul o mandze i anime

Tylko tu można offtopicować i zamieszczać ogłoszenia. Posty z tego forum nie są liczone.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pp3088
SSJ 5

Artykul o mandze i anime

Post autor: pp3088 »

Więcej na: http://www.wychowawca.pl/miesiecznik/7-8_115-116/11.htm. Przeczytajcie i powiedzcie co o tym myslicie... (O DB tez tam wspominaja)...

Moja opinia
Zjedziecie mnie za to, ale po części to się zgadza. Weżmy np. jakieś mangi tematyki homoseksualniej, czy też tak zwanych hentaiów(wśród nich paskudne Tentacle-kto nie to ma lepiej) są obrazą anime. Jako, że dorośłi kochają dorabiać na wszystkim w ogólnym rozliczeniu powastaje więcej mang, które wyżej wymieniłem. Zgodze się co do Pokemona choć w porównaniu do Amerykańskich bajek to picuś. Własnie anime przedstawiają często prawdziwe życie np. GTO. Nie wiem czy ten cenzura** pedagog byl w szkole. Eh niech się przejdzie na miesiąc :twisted: Wiele moich kolesi chicało popełnić samobójstwo, ja kiedyś chwile o tym myślałem. Bywa tak, że ból fizyczny boli mniej niż umysłowy. Kiedy wszyscy się czepiają tylko Ciebie i nie dają ci żyć. Często tak jest w anime więc co za idiotyczne gadanie. Po za tym manga ma różne przeznaczenie wiekowe, tak jak filmy-są dla dzieci, młodzierzy i dorosłych. Nie mogą tego zrozumieć.
BTW Pierwszy artykuł w którym wiedze mniej więćej coś o mandze i anime.
Czekam na odpowiedzi.
Kris (18-07-2008 22:04)
Ja marzę, aby zobaczyć Pepsona bez koszuli *_*

Kocham Cię Patrycjo :*
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Post autor: Keynan »

Ja sądze o tym całkowicie inaczej. Japonia jest panstwem uważanym przez wiele krajów jako "Ręce Stalina". Nie chodzi tu już o całość i zawartość komixu. Kto by się tym przejmował. Gdyby nie wpływ II wojny światowej pogląd na mange i anime całkowicie by się zmienił. Owszem, nie licząc tego, mange może w każdym kiosku dostać nawet 4-latek. Nie wiem co o tym sądzić- w połowie mają rację, ale tylko odnośnie dzieci! JMyślę, że dziecko w wieku 12 lat powinno już mieć takie uwagi w dupie! W wielu rodzinach emocje to chleb powszedni. Niektóre Anime może nawet pomóc w rozwoju takiego dziecka i zmienić jego wpływ na relacje z rodziną.
Obrazek
Życie stworzone jest z fragmentów,
o których tylko wiedzą Ci, którzy nas znają
ODPOWIEDZ