Hamster & Mous Revolution

Tylko tu można offtopicować i zamieszczać ogłoszenia. Posty z tego forum nie są liczone.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Hamster & Mous Revolution

Post autor: Keynan »

Chciałbym się dowiedzieć ile z was ma chomika/myszkę w domu.
Jeżeli tak zapewne chcielibyście podzielić się radami, informacjami itd. oraz pochwalić się własnym gryzoniem.

Przez całe moje życie miałem 5 chomików. Jednak zawsze kupywałem je tak by były przyzwyczajone do ręki, teraz jednak spoczywa na mnie problem- nieoswojony chomik Syryjski(Zawsze miałem roborwskiego i europejskie).
Jak z nim teraz postępować/Jak go oswoić? (jestem w fazie wpuszczenia do klatki) HELP!
Obrazek
Życie stworzone jest z fragmentów,
o których tylko wiedzą Ci, którzy nas znają
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

1.Z poczatka myslalem ze to temat obrazy na mnie (zaraz nie znasz skrotow BH , moge wiec byc spokojny :))
2.Jam ialem dwa chomiczki , Pipi i Misie , ta druga uamrla na hcorobe :(
3.Jak mowisz wiec? Wiec wg opisu z ksiazki , postaw klatke z dala od halasu , i nie wyciagaj chomika rano , wypusc go kiedy bedzie latal po klatce i ta nie opuszczaj go bo cos moze mu sie stac
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Tak, ale on si boji mojej ręki... jak mam go wyciągnąć?
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Kenyan pisze:Tak, ale on si boji mojej ręki... jak mam go wyciągnąć?
A , daj takie ufo (czyli taki spodek np. od zabakowej wagi (ktora ja mam)) nad klatka a btw , ta daj sie mu przystosowac do nowego otoczenia , bo w tym czasie bedzie smutny i bedzie sie bal ciebie.

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Jak nie chcesz, by Cie gryzł to starannie wymyj ręce mydłem przed wyciąganiem go, a potem wytrzyj porządnie. Przynajmniej ja tak robie

Jak się przystosuje to często wyciągaj go z klatki. Daj mu dużo swobody(nawet słyszałem, że ktoś puszcza chomika w domu i sobie chodzi gdzie chce ^^)

Możesz próbować podawać mu jedzenie z ręki, jak ugryzie to raczej dlatego, bo wywącha tam żywność... Ale nie powinien ugryźć mocno.

Ja mam 2 chomiki - samca i samice(na szczęście JUŻ w osobnych klatkach...)

To są Moje zalecenia, można kwestionować XD
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Thx za wszystko. Ja bym chciał się teraz podzielić historią mojego kolegi.

Mój kolega(Krystian) ma wieeeeeeeelkiego i bardzo dobrze oswojonego homika syryjskiego.
Jednak jego zachowanie jest dosc dziwne. Krystian ma do niego pełne zaufanie więc pozwala mu latać po domu. I teraz sie zaczyna- po raz piewszy homik wyszedl do kuchni, w której na nie szczęście miał wróbelka(na takim patyczku stal)... po tamtej chwili nic z wróbelka na patyku nie zostało. Znaleźliśmy jego zagryzione ciało w cukierniczce. A mimo tego, w jego ksiązce pisze, "że homik nie zje, żadnego innego domownika".

Wtedy zastanawiałem się czy kupić Syryjczaka(którego mam teraz), balem sie ze mnie zagryzie xD.

Krystian...już myślałem, że o mnie mowa xD

No i swoją drogą agresywny chomik, nie dawał mu czasem psychotropów? :P - Szpaner

Nie, już mówiłem. Ten CHomik był bardzo dobrze oswojony, wręcz milusi. A tu nam kanarka zjadł
Ostatnio zmieniony ndz kwie 02, 2006 12:52 pm przez Keynan, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

To nie jest obraza , ale...pisze sie Chomik! Nie Homik!

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Wiem, nabrałem tego "h" od hamster.

A co do tamtej historii, chomik miał dopiero 3 miesiące... po tamtym incydencie Krystian go sprzedał. ZZobił się bardzo agresywny. A to był taki fajniusi gryzoń
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Nie, już mówiłem. Ten CHomik był bardzo dobrze oswojony, wręcz milusi. A tu nam kanarka zjadł
Nani? Przeciez to kanarek powinien zjesc Chomika , nie na odwor , choc z drugiej strony , slyszalem ze jeden gatunek Chomika moze podrapac psa a psy czesto patrza sie na te myszo podobne istoty
A co do tamtej historii, chomik miał dopiero 3 miesiące... po tamtym incydencie Krystian go sprzedał. ZZobił się bardzo agresywny. A to był taki fajniusi gryzoń
Mam nadzieje ze chomika nie zabija :shock:

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

BH Daimaouji pisze: Nani? Przeciez to kanarek powinien zjesc Chomika , nie na odwor , choc z drugiej strony , slyszalem ze jeden gatunek Chomika moze podrapac psa a psy czesto patrza sie na te myszo podobne istoty
Już pisałem- to na serio duuuuży chomik.
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Kenyan pisze:
BH pisze: Nani? Przeciez to kanarek powinien zjesc Chomika , nie na odwor , choc z drugiej strony , slyszalem ze jeden gatunek Chomika moze podrapac psa a psy czesto patrza sie na te myszo podobne istoty
Już pisałem- to na serio duuuuży chomik.
Ta , i napsiales ze "ma" a nie "mial" wiec chomik nadal zyje tak? :)

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Syryjczaki górą. Jednak okazało sie że ten chomik który miałem miał zapalenie mózgu(już od chwili narodzin)... dlatego zdechł, ale mam nowego.
Ona jest taka słodka... ma kremowe futerko i nazywa się Kazia. jest super, nie ma żadnych wad(poza jedną; ma czerwone oczy pzez co wygląda jak szczur kanalizacyjny)
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Kenyan pisze:Syryjczaki górą. Jednak okazało sie że ten chomik który miałem miał zapalenie mózgu(już od chwili narodzin)... dlatego zdechł, ale mam nowego.
Ona jest taka słodka... ma kremowe futerko i nazywa się Kazia. jest super, nie ma żadnych wad(poza jedną; ma czerwone oczy pzez co wygląda jak szczur kanalizacyjny)
1. :(
2.Kremowa? Hmmm moja Misia miala siwe futerko , niestety nie mam zdjecia bo ona umarla nie spodziewanie (przez ropienie oczu) raz mi spadla na podloge od kuchni , mam nadzieje ze nic jej wtedy nie bylo bardzo , mimo iz dzien pozniej umarla
3.Pierwsza byla Pipi , ale ona zyla ponad 1 rok
4.Przypominajac sobie upadek Misii boje sie gdy przypominam sobie to
5.Hmm wolalbym pojecie "zmarl" niz wiesz co

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Keynan
SSJ 4
Kontakt:

Mój chomik nie ma kremowego futerka :( . To jakiś fałszywek, futerko ma całe białe i ma czerwone oczy... Byłem u weterynarza, pytałem się czy to jakaś choroba, a on mi powiedział, że narządem męskim jaki go tworzył był szczur... byłem poprostu cenzura**** , chciałem go udusić za to co powiedział,
ale szczerze mówiąc szybko powiedział coś co mnie uspokiło... jest to jedna z bardzoooo rzadkich mieszanek, i może przeżyć nawet 5 lat, jeżeli nie dostanie biegunki, lub mu niezropieją oczy...
Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Wiec to pol chomik pol szczur? :?

Ayla Mioduńska 2003-2019
ODPOWIEDZ