Opisy postaci z Captaina Tsubasy .

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Opisy postaci z Captaina Tsubasy .

Post autor: Wolak »

Witam .W tym miejscu będe wrzucał co jakiś czas opis kolejnych postaci z tego znakomitego anime .Prosiłbym o małe wypowiedzi po tym jak wrzucę jakąś postać .Chyba ,że pozwolicie mi dla przejrzystości wrzucać ich po kolei bez postów innych uzytkowników co byłoby wygodne i w takim wypadku by nikomu nie przeszkadzało .

Na początek leci opis głownej postaci w serialu Tsubasy Ohzory :

Tsubasa Ohzora

Najważniejsza postać w całym anime Captain Tsubasa, idol wielu młodych ludzi czyli Tsubasa Ohzora. Gdy był młody to przeniósł się do nowegi miasta. Od dziecka uwielbiał grać w piłkę lecz gdy piłka uratowała mu życie (przed samochodem) to miał z nią szczególny kontakt. Pierwszą osobą jaką poznał był Ishizaki, który odporwadził go po mieści i z którym grał w Nankatsu. Tsubasa gdy dowiedział się że w mieście jest taki dobry bramkarz jak Genzo Wakabayashi, wyzwał go na pojedynek. Słabe Nankatsu pod wodzą Tsubasy miało się spotkać z Shuetsu, które zdobyło mistrzostwo kraju. W meczu Tsubasa grał defensywnie gdyż nie chciał aby jego drużyna straciłą bramkę. Lecz gdy Genzo podał Tsubasie piłkę ten zrozumiał iż jego celem jest pokonanie jednego z najlepszych bramkarzy więc zaczał grać ofensywnie lecz bez skutku do czasu gdy Ishizaki się poświęcił aby odebrać piłke i skręcił nogę, Tsubasa przebiegł całe boisko, strzelił na bramkę lecz była poprzeczka, wtedy dobił z przewrotki. Zamiast Ishizakiego na boisko wszedł Misaki Taro, Tsubasa odkrył w nim odrazu wielki talent. Razem z Misakim utworzyli "złoty duet", który był jednym z najbardziej zgranych duetów na świecie. Dzięki ich zgraniu zdobyli bramkę i Nankatsu wygrało. Z zawodników shuetsu i nankatsu utworzyli jedną drużynę Nankatsu FC. Genzo z wroga przerodził się w przyjaciela Tsubasy. Razem grali w Mistrzostwach Japonii do lat 13. Pierwszy mecz przegrali z Meiwa gdzie grał Kojiro. Aby dojść do finału musieli wygrać wszystkie mecze, co im się udało i w finale znowu się spotkali z Meiwą z która po zaciętym meczu wygrali 4:2. Po tym meczu Roberto Hongo(gwiazda brazylijskiej piłki, nauczyciel Tsubasy) odcleciał bez słowa do Brazyli i nie wział Tsubasy(gdyż jak dobrze pamiętam twierdził że "tsubasa jest za dobry na Brazylie). Tsubasa dorósł i w wieku 16 lat, udoskonalił swój strzał "Drive Shoot" jak go nauczył Roberto. Mistrzostwa do lat 16 zakończyły się podziałem tytułu przez Toho i Nankatsu(4:4), kto wie co by się stało jakby Tsubasa nie był kontuzjowany. Po mistrzostwach Tsubasa został powołany na mistrzostwa świata do lat, gdzie spotkał wielu ludzi m.in (Gino Fernandez, Diaz, Pierre i Karl Heinz Schneider). Japonia wygrała 3:2 z Niemcami w finale. Roberto zabrał Tsubasę do Brazyli. Tam tsubasa miał testy do FC Brancos, które przeszedł pomyślnie. W Brazyli jego największym rywalem był Carlos Santana, z którym staczał ciężkie ale zwycięskie mecze. Tsubasa postanowił przenieść się do Hiszpani a mianowicie do FC Barcelony, gdzie miał doskonalić swój kunszt. Musiał walczyć o mijsce w pierwszym składzie. Jego największym rywalem był brazyliczyk Rivalue. Tsubasa po ciężkich doznaniach(trener postawił mu ultiamtu że jak strzeli 10 bramek i bedzie miał 10 asyst w Drużynie B to powróci do pierwszej drużyny). Dostał swoją szansę w meczu z FC San Jones(w którym grał Santana po przeniesieniu się) gdy zmienił kontuzjowanego Rivaula i strzelił bramkę remisując 2:2.
Obrazek

Niedługo następne postacie .
Ostatnio zmieniony sob mar 25, 2006 11:18 pm przez Wolak, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Post autor: BH Daimaouji »

Hmmmmmmm jest plotka ze Tsubasa i Sanae (czy jak jej tam) poprali sie , czy to prawda?
Piszcie do mnie BH , nie BH Daimaouji

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Angela Mioduńska Buga 2008-2014
Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

BH Daimaouji pisze:Hmmmmmmm jest plotka ze Tsubasa i Sanae (czy jak jej tam) poprali sie , czy to prawda?

Poprali się (lol).Jak wiesz seria Captaina Tsubasy zakończyła się jak miał 20 lat i za jakiś czas pojawi się nastepna seria ''Road to 2006 Germany ''.Prawdopodobnie w tej własnie serii Tsubasa weźmie ślub .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

no zgadzam się z tobą Wolak
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

Kurde i znowu to samo! :evil: musze uwazac i upewnic sie zanim cos napisze

"100% JBH !!" - Nie wiem o co ci chodzi astarot , ale jesli to ma być obraza , to chyba miałeś SIEBIE na myśli

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Dzisiaj chciałbym opisać najlepszego przyjaciela Tsubasy ...

Misaki Taro
Obrazek

Najlepszy przyjaciel Tsubasy ,który podróżuje po całej Japonii razem ze swoim ojcem ,malarzem .Jest to piłkarz niezwykle szybko aklimatyzujący się w nowym środowisku .Grał w takich klubach jak :Meiwa ,Furano ,Nankatsu .Pojawia się w trakcie meczu z Shuetsu zmieniając kontuzjowanego Ishizakiego .Mimo faktu ,że po raz pierwszy dopiero poznał Tsubasę to obaj piłkarze rozumieją się na boisku bez słów .Po zakończeniu fianłu mistrzostw Japoni i zwycięstwie na Meiwa drogi tsubasy i Misakiego rozchodzą się aż do czasu MŚ we Francji do lat 13 ,gdzie tworzą osławiony już ''złoty duet '' .Japonia zdobywa MŚ ,a Misaki znowu rozstaje się z Tsubasą .Jego losy nie są dokładnie pokazane po tych wydarzeniach .Prawdopodobnie gra w lidze francuskiej w drużynie Olimpique Marsylia .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Dzisiaj opiszę pierwszego przeciwnika Tsubasy w anime ...

Genzo Wakabayashi
Obrazek

Genzo był kapitanem drużyny Shuetsu, która zdobyła mistrzostwo szkół podstawowych w Japonii. Uważał się na niepokonanego bramkarza, gdy pierwszej porażki doznał od młodego jeszcze Tsubasy, który strzelił mu bramkę przy pierwszym ich spotkaniu ( trochę pomógł mu Roberto Hongo). Początkowo Genzo nienawidził głownego bohatera ale później stał się jego najlepszym przyjacielem po tym jak powstała jedna drużyna Nankatsu. Razem z Tsubasa wygrali Mistrzostwo Japonii do lat 13( w finale kontuzjowany Wakabayashi, Tsubasa i Misaki spotkali się drużyną Meiwa i jej kapitanem Kojiro Hyugą, mecz zakończył się wynikiem 4:2). Po tych mistrzostwach Genzo wyjechał do Niemiec, gdzie się szkolił. Po 3 spotkał się z drużyną Japonii we Francji, gdzie rozgrywały się mistrzostwa Świata do lat 16. Genzo początkowo nie był pierwszym golkiperem. Dopiero stanął na bramce przeciwko jego kolegami z Niemiec. Genzo popisał się nie lada umiejętnościami broniąc „nie do obrony” strzały Schneidera . Japonia wygrała 3:2. Genzo został okrzyknięty najlepszym bramkarzem Świata. Jak Genzo był starszy zaczął grać w Hamburgu razem ze swoim przyjacielem Hermanem Kartsem .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Tym razem opiszę pierwszego przyjaciela Tsubasy ...

Ryo Ishizaki
Obrazek

Ishizaki był pierwszą osobą ,który zaprzyjaźnił się z Tsubasą .Ishizaki ,był kapitanem drużyny Nankatsu(osiedlowa) .Na początku swojej kariery ,był napastnikem razem z Tsubasą ,ale później został przemianowany na obrońcę .Próbował stworzyć z Tsubasą duet ,ale mu to nie wychodziło ,gdyby nie doznał kontuzji nie powstałby ''złoty duet '' Tsubasa -Misaki ,bo właśnie po jego kontuzji Misaki pokazał się po raz pierwszy Tsubasie .Kariera Ishizakiego nigdy nie wybiegła poza granice Japonii (cały czas grał w jap.J-League) .Na mistrzostwach świata przebił się do podstawowego obrońcę.W finale MŚ do lat 16 we Francji przyjął na twarz Fire Shoot Schneidera i został zniesiony z boiska .Cztery lata później już w reprezentacji do lat 20 Ishizaki staje się bardzo przeciętnym obrońcą co jest bardzo widoczne w meczu towarzyskim przeciwko Holandii (zresztą ,gdyby nie Aoi Shingo to Japonia ,by nie zremisowała tego meczu ).Kariera Ishizakiego rozwinie się dopiero na MŚ do lat 20 ,ale te zostały pokazane tylko w serii World Youth .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
BH Daimaouji
SSJ 5

A Ryo kun , uderzajco podobny do Krilna z DB :D podoba m isie jego techinka , buzka a BTW jak sie nazywa ta technika jego?

(Wlaczam Gre CT na pegazusa)

Hmmmmmm nie wiem co oznacza ten 3 znak , ale poza tym mysle ze ta techinka to Ganhan Block , cokolwiek to znaczy :?

Ayla Mioduńska 2003-2019
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Dzisiaj opiszę kolejnego obrońcę po Ishizaki ...

Hikaru Matsuyama
Obrazek

Kapitan drużyny Furano ,który charakteryzuje się niezwykłą walecznością na boisku i dodatkowo świetnie podaje .Jest jednym z najlepszych pod względem kondycji piłkarzy w anime ,a to dzięki temu że trenował w górach podczas strasznych mrozów .Jest świetny w wymyslaniu kolejnych technik gry ,opracował technikę wślizgu inspirowanego z siatkówki .Jest najlepszym obrońcą reprezentacji Japonii .
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Bobercik »

świetne opisy dużo ciekawych rzeczy
Obrazek
Awatar użytkownika
GokuSSJ = Dyninio
SSJ 2
Kontakt:

Post autor: GokuSSJ = Dyninio »

Gratulacje Wolak i potym widac ze jestes prawdziwym fanem Tsubasy, ja z wielka checia bym obejzal wszystkie odcinki ale obejzalem tylko 1 serie ktora leciala w telewizji jak dobrze pamitam to w TV4 i tak z ciekawosc to masz jakies odcinki na kompie i jesli tak to ile . A moze Tsubasa gdzies jeszcze leci i kiedy bedzie ''Road to 2006 Germany '' a moze juz jest?? .
Ale pytan <lol> :wink:
Zapraszam wszystkich fanow anime[a jest ich tutaj chyba duzo :) ] Na moje najnowsze forum o tematyce anime

www.ssjanime.fora.pl
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

W Polsce do tej pory leciały zaledwie dwie serie Captaina Tsubasy tj.

Captain Tsubasa 128 odcinków
Shin Captain Tsubasa 13 odcinków MŚ

Nie publikowane w Polsce to

Captain Tsubasa World Youth -wg. fanów najlepsza w historii seria i ja też tak uważam

Captain Tsubasa Road to 2002 52 odświeżone odcinki serii Captain Tsubasa i Shin CT w nowoczesnej oprawie graficznej ,seria kończy się na finale MŚ do lat 20 pomiędzy Japonią a Brazylią ,ale nie ma pokazanego ani jednego fragmentu tych mistrzostw ,które w całości znajdują się w serii CT World Youth .

Na PieCu mam obecnie wszsytkie 52 odcinki serii Road to 2002 ,a seria World Youth jest tak cholernie trudno dostępna ,że tylko można ją zdobyć z wysyłki ze sklepu Amazon .Powiem osobiście ,że widziałem zaledwie jeden odcinek tej serii .Ta seria jest o tyle szokująca ,że najlepszym piłkarzem globu okazał się nie Tsubasa lecz ...

Co do serii Road to Germany 2006 to ma pojawić się w Japoni na początku lata :}

Captain Tsubasa nie leci niestety na żadnym polskim kanale ,a chętnie bym obejżał serię World Youth ,ale zapewne gdyby puszcza;li to daliby serię zwykłą .Taki kraj :}
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
GokuSSJ = Dyninio
SSJ 2
Kontakt:

Post autor: GokuSSJ = Dyninio »

No Wolak znalazlem cos dla ciebie film z Tsubasy , sam niewiem co to za film bo mam slabego neta i wolno mi sie laduje i chyba niemozna go sciagnac tylko czekac az sie zaladuje i sam sie w Winapie wlonczy

http://home.comcast.net/wsb-cgi-bin/ssi ... ID=1534976
Zapraszam wszystkich fanow anime[a jest ich tutaj chyba duzo :) ] Na moje najnowsze forum o tematyce anime

www.ssjanime.fora.pl
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Oczywiścia opcja downloadu jest dostępna po kliknięciu na screen filmu ,ale niestety nie działa .Oczywiście byłem na początku bardzo zadowolony ,że w końcu obejzę pełny film o Tsubasie ,ale zauważyłem ,że to jest film pt'Tsubasa ,ale nie Captain Tsubasa .Istnieje anime o nazwie Tsubasa i opowiada ono o wojowniku ,który walczy z siłami zła i nazywa się Tsubasa ,więc niestety nadal nie obejżę pełnego filmu o moim idolu ;}
Uwertura...

Obrazek
ODPOWIEDZ