Gundam Wing
Moderator: Moderatorzy
Gundam Wing
Co myślicie o jednym z najlepszych Anime w historii (oczywiście w moim odczuciu)? W tym temacie podyskutujemy o wielkich mechach, czyli o Gundam Wing!
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 11:52 am przez Bobercik, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeden z moich ulubionych tytułów. Wspaniałe postacie, każda zupełnie inna, każda z burzliwą przeszłością. Heero, z którego zrobili maszynę do zabijania, nienawidzący wszystkich Wufei, zamknięty w sobie Trowa, nadziany Quatre i mój namber łan - Duo ;*
Jest oczywiście też Relena, Treize, Zechs itp. itd.
Strona graficzna Anime jest taka sobie, muzyka także (choć openingi bardzo mi się podobają).
Wspomnę też o mandze, ponieważ posiadam 2 tomy, mogę stwierdzić, że manga jest beznadziejna xD Ale w Anime są super mechy ;* ;* ;*
Jest oczywiście też Relena, Treize, Zechs itp. itd.
Strona graficzna Anime jest taka sobie, muzyka także (choć openingi bardzo mi się podobają).
Wspomnę też o mandze, ponieważ posiadam 2 tomy, mogę stwierdzić, że manga jest beznadziejna xD Ale w Anime są super mechy ;* ;* ;*
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 11:55 am przez Bobercik, łącznie zmieniany 1 raz.

Gundam Wing jest naprawdę świetnym anime ,ale zacznijmy od początku.Anime to ma jedną z lepszych lini fabularnych jakie widziałem w anime ,ale nie jest zbyt zaskakująca ,raczej przewidywalna ,chociaż momenty zaskoczenia się zdarzają , przede wszystkim ma głębokie uczucia zawarte w sobie tj.miłość,nienawiść itp Graficznie jest jak najbardziej w porządku ,nowoczesny styl animacji chociaż moza by poprawić tu i ówdzie kreskę .Walki w anime są dosyć emocjonujące i efektowne .Największym jak dla mnie minusem tego anime są występujące w głównych rolach i będącymi jednocześnie pilotami Gundamów ''smarkacze'' .Dla mnie komiczne jest jak jakiś ''gnojek'' z gilem pod nosem kieruje taką maszyną ,gdzie podziali się dorośli bohaterowie ,którzy nadali by anime powagi ,a tak mamy tylko gnojków ,którzy próbują udawać dorosłych ,eh .W skali od 1 do 10 ocena 9-.
Minus za postacie !!!
Minus za postacie !!!
Uwertura...

Fajne anime. Swego dnia szukałem do ściągnięcia, bo widziałem tylko na teledysku - teraz już nie szukam, bo mi się nie chce XD Ale wciąż uważam, że to fajne anime. Efektowne walki mówią same za siebie, a fabuły bliżej nie znam... A co do postaci, to szczerze mówiąc nie przyglądałem się wogóle, bo zawsze poróbnuje do gorszych tytułów, a ciężko mi było znaleźć XD
[center]Krótki opis serii:
GUNDAM WING
Produkcja: Sunshine/TV Asashi
Reżyseria: Masashi Ikeda
Muzyka: Yasuo Uragami
Ilość odcinków: 49
Seria OAV: Endless Waltz: 3 odcinki
Przyrost liczby ludności na Ziemi osiągnął maksymalną liczbę. W tym celu, w kosmosie, zbudowano pięć kolonii, o warunkach atmosferycznych podobnych do Niebieskiej Planety. Wydawało się że problem minął...niestety kolonie, nie chciały być posłuszne Ziemi, a to doprowadziło do konfliktu. W tym celu zbudowano pięć straszliwych maszyn, które wysłano na planetę...pięć gundamów! W jakim celu? Obejrzyjcie Anime to się dowiecie. Nie ma sensu zdradzać fabuły. Krótko mówiąc, Gundam Wing opowiada o pięciu pilotach, którzy muszą zmierzyć się z dzisiejszym światem i własną przeszłością. Czy im się uda? Zobaczymy. Dodam jeszcze że po Anime została nakręcona kontynuacja - Endless Waltz, która pokazuje nam momenty z przeszłości bohaterów i wyjaśnia sporo rzeczy, na które odpowiedzi nie dało Anime. Polecam wszystkim![/center]
GUNDAM WING
Produkcja: Sunshine/TV Asashi
Reżyseria: Masashi Ikeda
Muzyka: Yasuo Uragami
Ilość odcinków: 49
Seria OAV: Endless Waltz: 3 odcinki
Przyrost liczby ludności na Ziemi osiągnął maksymalną liczbę. W tym celu, w kosmosie, zbudowano pięć kolonii, o warunkach atmosferycznych podobnych do Niebieskiej Planety. Wydawało się że problem minął...niestety kolonie, nie chciały być posłuszne Ziemi, a to doprowadziło do konfliktu. W tym celu zbudowano pięć straszliwych maszyn, które wysłano na planetę...pięć gundamów! W jakim celu? Obejrzyjcie Anime to się dowiecie. Nie ma sensu zdradzać fabuły. Krótko mówiąc, Gundam Wing opowiada o pięciu pilotach, którzy muszą zmierzyć się z dzisiejszym światem i własną przeszłością. Czy im się uda? Zobaczymy. Dodam jeszcze że po Anime została nakręcona kontynuacja - Endless Waltz, która pokazuje nam momenty z przeszłości bohaterów i wyjaśnia sporo rzeczy, na które odpowiedzi nie dało Anime. Polecam wszystkim![/center]

Notka ładna, nie mam co do niej zastrzeżeń. Jednak anime chociaz oglądałem 3-4 odcinki nie podoba mi się, jakoś nie wkręcają mnie anime z mechami bo jakoś wydaje mi sie, że to jest oparte tak czy tak na Toshiba Daimos. Jednak anime można polecić, gdyż jest ono przeznaczone dla wielu ludzi ;p

1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
To są inne serie, aczkolwiek nie są powiązane ze sobą (może tylko GS z GSD). Obejrzyj sobie Gundam Wing, bo właśnie o tym pisałem ;pPitti pisze:Chcialem sobie obejrzec jakis odcinek zeby zobaczyc czy to to co ogladalem kiedys, wlaczam stronke a tu:
Gundam Seed
Gundam Seed Destiny
Gundam Wing
Gundam X
To ma cos wspolnego ze soba?