Gundam Wing

Wszystko, co nie dotyczy DB, ale ma związek z Anime.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Gundam Wing

Post autor: Bobercik »

Co myślicie o jednym z najlepszych Anime w historii (oczywiście w moim odczuciu)? W tym temacie podyskutujemy o wielkich mechach, czyli o Gundam Wing!
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 11:52 am przez Bobercik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Tommy
SSJ 4+

Post autor: Tommy »

Ja nie oglądałem tego anime, ale je lubię, bo wiem co to jest i mi się podoba. 8)
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Jeden z moich ulubionych tytułów. Wspaniałe postacie, każda zupełnie inna, każda z burzliwą przeszłością. Heero, z którego zrobili maszynę do zabijania, nienawidzący wszystkich Wufei, zamknięty w sobie Trowa, nadziany Quatre i mój namber łan - Duo ;*
Jest oczywiście też Relena, Treize, Zechs itp. itd.
Strona graficzna Anime jest taka sobie, muzyka także (choć openingi bardzo mi się podobają).
Wspomnę też o mandze, ponieważ posiadam 2 tomy, mogę stwierdzić, że manga jest beznadziejna xD Ale w Anime są super mechy ;* ;* ;*
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 11:55 am przez Bobercik, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wolak
SSJ 5
Kontakt:

Post autor: Wolak »

Gundam Wing jest naprawdę świetnym anime ,ale zacznijmy od początku.Anime to ma jedną z lepszych lini fabularnych jakie widziałem w anime ,ale nie jest zbyt zaskakująca ,raczej przewidywalna ,chociaż momenty zaskoczenia się zdarzają , przede wszystkim ma głębokie uczucia zawarte w sobie tj.miłość,nienawiść itp Graficznie jest jak najbardziej w porządku ,nowoczesny styl animacji chociaż moza by poprawić tu i ówdzie kreskę .Walki w anime są dosyć emocjonujące i efektowne .Największym jak dla mnie minusem tego anime są występujące w głównych rolach i będącymi jednocześnie pilotami Gundamów ''smarkacze'' .Dla mnie komiczne jest jak jakiś ''gnojek'' z gilem pod nosem kieruje taką maszyną ,gdzie podziali się dorośli bohaterowie ,którzy nadali by anime powagi ,a tak mamy tylko gnojków ,którzy próbują udawać dorosłych ,eh .W skali od 1 do 10 ocena 9-.

Minus za postacie !!!
Uwertura...

Obrazek
Awatar użytkownika
Dae
Zasłużony

Post autor: Dae »

Fajne anime. Swego dnia szukałem do ściągnięcia, bo widziałem tylko na teledysku - teraz już nie szukam, bo mi się nie chce XD Ale wciąż uważam, że to fajne anime. Efektowne walki mówią same za siebie, a fabuły bliżej nie znam... A co do postaci, to szczerze mówiąc nie przyglądałem się wogóle, bo zawsze poróbnuje do gorszych tytułów, a ciężko mi było znaleźć XD
Obrazek

Obrazek
Dołącz do gry! Naruto-Arena.com

Obrazek

http://www.daegurth.blog.onet.pl

Słowo "siła" ma wiele znaczeń.
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

[center]Krótki opis serii:

GUNDAM WING

Produkcja: Sunshine/TV Asashi
Reżyseria: Masashi Ikeda
Muzyka: Yasuo Uragami
Ilość odcinków: 49
Seria OAV: Endless Waltz: 3 odcinki

Przyrost liczby ludności na Ziemi osiągnął maksymalną liczbę. W tym celu, w kosmosie, zbudowano pięć kolonii, o warunkach atmosferycznych podobnych do Niebieskiej Planety. Wydawało się że problem minął...niestety kolonie, nie chciały być posłuszne Ziemi, a to doprowadziło do konfliktu. W tym celu zbudowano pięć straszliwych maszyn, które wysłano na planetę...pięć gundamów! W jakim celu? Obejrzyjcie Anime to się dowiecie. Nie ma sensu zdradzać fabuły. Krótko mówiąc, Gundam Wing opowiada o pięciu pilotach, którzy muszą zmierzyć się z dzisiejszym światem i własną przeszłością. Czy im się uda? Zobaczymy. Dodam jeszcze że po Anime została nakręcona kontynuacja - Endless Waltz, która pokazuje nam momenty z przeszłości bohaterów i wyjaśnia sporo rzeczy, na które odpowiedzi nie dało Anime. Polecam wszystkim![/center]
Obrazek
Awatar użytkownika
Kris
Avanger

Post autor: Kris »

Notka ładna, nie mam co do niej zastrzeżeń. Jednak anime chociaz oglądałem 3-4 odcinki nie podoba mi się, jakoś nie wkręcają mnie anime z mechami bo jakoś wydaje mi sie, że to jest oparte tak czy tak na Toshiba Daimos. Jednak anime można polecić, gdyż jest ono przeznaczone dla wielu ludzi ;p
Obrazek

Obrazek
1. Kris ma ZAWSZE racje
2. PP3088 ma prawie zawsze racje
3. : >
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Chcialem sobie obejrzec jakis odcinek zeby zobaczyc czy to to co ogladalem kiedys, wlaczam stronke a tu:
Gundam Seed
Gundam Seed Destiny
Gundam Wing
Gundam X

To ma cos wspolnego ze soba?
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
Awatar użytkownika
Bobercik
SSJ 5
Kontakt:

Pitti pisze:Chcialem sobie obejrzec jakis odcinek zeby zobaczyc czy to to co ogladalem kiedys, wlaczam stronke a tu:
Gundam Seed
Gundam Seed Destiny
Gundam Wing
Gundam X

To ma cos wspolnego ze soba?
To są inne serie, aczkolwiek nie są powiązane ze sobą (może tylko GS z GSD). Obejrzyj sobie Gundam Wing, bo właśnie o tym pisałem ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitti
SSJ 5

Post autor: Pitti »

Wydaje mi sie ze juz ogladalem to anime, ale po dokonczeniu Bleach'a chyba obejrze, krotkie jest, mozna obejrzec kiedys. Cos mi sie kojarzy....
Obrazek

I'll become The King of Pirates!
ODPOWIEDZ